Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
Sürdürülebilir yeşil ulaşımın araştırma eğilimi ve bibliyometrik analizi
2024
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda iklim değişikliği, hava kirliliği, doğal kaynakların tükenmesi gibi çevre sorunlarına yönelik farkındalığın artmasıyla yeşil ulaşım kavramı hızlı bir şekilde hayatımıza girmiştir. Yeşil ulaşım, hem ekonomiye hem de çevreye sağladığı faydalar nedeniyle sürdürülebilirlik çatısı altında yeni bir bilimsel araştırma alanı haline gelmiştir. Bu çalışmanın amacı, sürdürülebilir ve yeşil ulaşım (S>) araştırma alanının genel evrimsel eğilimi, bilgi yapısı ve literatür boşlukları için ortak bir niceliksel ve niteliksel anlayış sunmaya çalışmaktadır. Bu amaçla, Web of Science veri tabanındaki S> ile ilgili bilimsel araştırmaları analiz etmek için R yazılımı tarafından sağlanan Bibliometrix kütüphanesi kullanılmıştır. Bu çalışmada, bilim haritalama yaklaşımı kullanılarak 1997'den 2022'a kadar yayınlanan toplam 2018 yayın ele alınarak ayrıntılı bir şekilde incelenmiş ve sentezlenmiştir. Ayrıca S> alanında yayınların sayısı, atıflar, öne çıkan yazarlar, kurumlar, ülkeler, kaynaklar, anahtar kelimeler ve araştırma temalarının zamansal değişimine ilişkin görselleştirilmiş istatistikler bibliyografik olarak analiz edilmiştir. Analiz sonuçları, S> alanında Çin’in en fazla katkı sağlayan ülke Changan Üniversitesi’nin en etkili kurum Zhang L. en etkili yazar Sürdürülebilirlik dergisinin birincil yayın platformu olduğunu göstermiştir. Çalışma sonuçlarının, S> konularına ilgi duyan araştırmacılara araştırma boşluklarını tespit etmeleri için yol göstermesi beklenmektedir. Sonuç olarak bulgular S> alanındaki mevcut durumu, önemli konuları ve akademik sınırları sistematik bir şekilde açıklamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Bibliometric Analysis and Research Trend Of Sustainable Green Transportation
2024
Yazar:  
Özet:

In recent years, the concept of green transportation has rapidly entered our lives with the increasing awareness of environmental problems such as climate change, air pollution and depletion of natural resources. Green transportation has become a new scientific research area under the umbrella of sustainability due to its benefits to both the economy and the environment. The aim of this study is to provide a common quantitative and qualitative understanding of the overall evolutionary trend, knowledge structure and literature gaps of the sustainable and green transportation (S>) research field. For this purpose, the Bibliometrix library provided by R software was used to analyze S>-related scientific research in the Web of Science database. In this study, using the science mapping approach, a total of 2018 publications published from 1997 to 2022 were analyzed and synthesized in detail. In addition, visualized statistics on the number of publications, citations, prominent authors, institutions, countries, sources, keywords and research themes in the field of S> were analyzed bibliographically. The analysis results show that China is the largest contributing country; Changan University is the most influential institution; Zhang L. is the most influential writer; Sustainability Journal is the primary publishing platform, in the S> field. The results are expected to guide researchers interested in S> issues to identify research gaps. In conclusion, the findings systematically describe the current state of play, key issues and academic frontiers in the field of S>.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 674
Atıf : 1.280
2023 Impact/Etki : 0.167
Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi