Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 35
 İndirme 9
Teacher Views on Programming Teaching
2020
Dergi:  
Adıyaman University Journal of Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, 2018-2019 itibariyle güncellenen Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi kapsamındaki programlama öğretimine yönelik sürecin değerlendirilmesidir. Nitel araştırma yönteminin benimsendiği çalışmada öğretmenlerin açık uçlu sorulara verdikleri yanıtlar içerik analizine tabi tutulmuş ve ortak temalar oluşturulmuştur. Bu kapsamda, farklı lisans mezuniyet derecelerine, farklı tecrübe düzeylerine, farklı bölgelerde ve farklı okul türlerinde görev yapan dokuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni açık uçlu sorulara yanıt vermiştir. Blok tabanlı programlama araçları konusunda bilgi düzeylerini orta ve üstü olarak tanımlarken, özellikle fiziksel programlamada kendilerini başlangıç düzeyinde ya da yetkin değil olarak ifade etmişlerdir. Bilgisayar biliminin erken yaşlarda öğretimi konusunda öğretmenlerin olumlu ya da olumsuz bir yönde eğilimleri ortaya çıkmamıştır. EBA Etkinlik Kitapları ve Kodlama Kılavuzu kaynağına yönelik hem olumlu hem de olumsuz görüşleri vardır. Bilgisayar başına düşen öğrenci sayısı öğretim süreciyle ilgili olarak dile getirilen en önemli sorundur. Öğrencilerin derse karşı ilgisiz olması ve öğrencilerin evde bilgisayarlarının olmayışı da öğrenci açısından ifade edilen temel sorunlardır. Öğretmenler, daha etkili bir öğretim süreci için öğretim materyali ihtiyaçlarının olduğunu ve laboratuvar koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade etmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to evaluate the processes of programming teaching in the context of Information Technologies and Software course. In the study where qualitative research method was adopted, teachers' answers to open-ended questions were subjected to content analysis and common themes were created. Within this scope, nine Information Technology Teachers graduated from different programs, working in different regions and different school types have answered open-ended questions. Teachers defined their knowledge as intermediate and above-sufficient in terms of block-based programming tools, and expressed themselves as beginner or not competent, especially for physical programming environments. There was no positive or negative trend in teaching computer science at an early age according to teachers. There are both positive and negative views on Information Network in Education Activity Books and Coding Guide. The number of students per computer is the most important problem raised regarding the instructional process. On the students’ side, students are uninterested to the course and students do not have computers at home for practicing. The teachers stated that there is a need for teaching material for a more effective teaching process and laboratory conditions need to be improved.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Adıyaman University Journal of Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 145
Atıf : 882
Adıyaman University Journal of Educational Sciences