Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 111
 İndirme 11
 Sesli Dinleme 2
Türk Devletleri Teşkilatı: Bölgesel Güç Dengesine Yönelik Sonuçlar
2022
Dergi:  
Güvenlik Stratejileri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türk dünyasındaki son otuz yıla dayanan yakın ilişkiler, ortak kültür temelli birçok iş birliği platformu meydana getirmiştir. Bunların sonuncusu olarak, Türk Devletleri Teşkilatı, müteakip yirmi yıllık sürece yönelik sağlam bir vizyon ile tüm Türk dünyasının gerçek bir uluslararası örgütü olma özelliğini haizdir. Bu çalışma, Türk devletleri arasındaki artan sinerji sayesinde Avrasya’da önemli bir uluslararası aktör haline gelmesi beklenen örgütün dinamiklerini ele almaktadır. Bu itibarla, çalışma Türk Devletleri Teşkilatı’nın uluslararası bir aktör olarak ortaya çıkışının Avrasya’daki bölgesel güç dengesine yönelik sonuçlarını incelemeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla, SWOT analizi metodu kullanılarak, genel sonuçlar çıkarılacak şekilde örgütün güçlü yönleri, zayıf yönleri, fırsatları ve tehditleri ortaya konulmaktadır. Türk Devletleri Teşkilatı, uzun dönemde Avrasya bölgesinde çıkarları olan büyük güçler arasında göz ardı edilemez bir güç haline gelecektir.

Anahtar Kelimeler:

The Organization Of Turkic States: Implications For The Regional Balance Of Power
2022
Yazar:  
Özet:

Three decades of close relations in the Turkic world have brought about several platforms of cooperation built on a common cultural basis. As the last in the series, the Organization of Turkic States bears the hallmark of a full-fledged international organization of the whole Turkic world with a strong vision for the next two decades. This study examines the dynamics of the organization, which is expected to become a significant international actor in Eurasia, owing to the increasing synergy among the Turkic States. In this regard, the study aims to analyse the implications of the emergence of the Organization of Turkic States as an international actor for the regional balance of power in Eurasia. To this end, the SWOT analysis method is used to specify the organization’s strengths, weaknesses, opportunities, and threats, which lead to general implications. The Organization of Turkic States is sure to be a power to be reckoned with among superpowers having interests in the Eurasia region in the long term.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Güvenlik Stratejileri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 321
Atıf : 1.708
2023 Impact/Etki : 0.434
Güvenlik Stratejileri Dergisi