Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 11
Muhammed Muhammed el-Medenî’ye Göre İslam Mezheplerinin İttifâk ve İhtilâfında Kat’iyyât ve Zanniyyâtın Rolü
2021
Dergi:  
Turkish Studies Comparative Religious Studies
Yazar:  
Özet:

Ortak ideale giden yolda araç edinilen fikir, savunulan düşüncenin temel esaslarının olduğu gibi bütün gerçekliğiyle anlaşılıp anlatılmasına ihtiyaç duyar. İdeal edinilen gelecekte olması gereken veya arzulanan bir şey, biraz da geçmişte var olanın bütün çıplaklığıyla kritik edilip bütüncül bir biçimde sistematize edilmesiyle inşa edilir. Bu uğurda geçmişin birikiminde doğru kabul edilen esaslar ve içerikleri, daha tutarlı ve sıkı bir biçimde yeniden dizayn edilirken; yanlışlar ya ideal forma kavuşturulur ya da ortadan kaldırılır. İşte biz bu çalışmamızda Muhammed Muhammed el-Medenî’nin geleneği doğru anlama, ona eleştirel bakma, yanlışı düzeltme, geçmişten dersler çıkararak daha ideal bir gelecek inşa etme, asgari müşterekler etrafında bir araya gelme ve ihtilafları birlik beraberliğin hizmetine sunma gibi bir ömür süren fikri çabasını yansıtacağız. Onun, İslam ümmetinin en azından ortak bir fikri çatı altında yakınlaşıp kaynaşması, birlik ve beraberliği için ortaya atıp savunduğu ve kaynağını epistemolojiden alan kat’iyyât ve zannîyat temelli bir İslam tasavvurunu ana hatlarıyla ortaya koyacağız. Medenî’nin savunduğu temel düşüncesi ile misyona hizmete adanan yaşantısının kesişen ve ayrışan noktalarını kısaca sergilemeye gayret edeceğiz. Ayrıca bir dönem Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi Dekanı olarak görev yapan Medenî’nin Şerîat Fakültesi ders programının reform edilmesi için pratiğini de ortaya koyduğu temel disiplin ve argümanları bütünlük, tutarlılık ve içerik açısından kritik edeceğiz.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Comparative Religious Studies

Alan :   Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 162
Atıf : 79
2023 Impact/Etki : 0.069
Turkish Studies Comparative Religious Studies