Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 84
 İndirme 45
Abdulbaki̇ Golpinarli’nin Hayati, İslam Tari̇hci̇li̇gi̇ ve Hz. Muhammed Tasavvuru
2013
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Abdülbaki Gölpınarlı, 12 Ocak 1900 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Kafkasya kökenli bir ilim adamıdır. İstanbul Edebiyat Fakültesi’nden mezun olmuştur. Üniversite’de Edebiyat ve Tasavvuf Tarihi dersleri okutmuştur. 1982 yılında İstanbul’da vefat etmiştir. Âlim şair ve Edebiyat Tarihçisi olan Gölpınarlı, Mevlevilik araştırmaları uzmanı olarak bilinir. Çok yönlü bir âlim olan Abdülbaki Gölpınarlı, Edebiyat, Edebiyat Tarihi, Tasavvuf Tarihi ve İslam Tarihine dair çalışmalar yapmış ve çok sayıda kitap ve makale yazmıştır. Arapça ve Farsçadan tercümeler yapmıştır. Abdülbaki Gölpınarlı, Edebiyat ve Tasavvuf alanındaki çalışmalarının yanı sıra İslam Tarihi ve Hz. Muhammed’in hayatına dairde eserler yazmıştır. Kendisi branşı itibarı ile İslam Tarihçisi olmamasına rağmen bu alanda da çalışmalar yapmıştır. İslam Tarihi ile ilgili yapmış olduğu çalışmalarda, Hz. Peygamberi, Hz. Ali’yi, On İki İmam’ı ve Hz. Fatıma’yı tanıtmıştır. İslam Tarihine dair yapmış olduğu çalışmalarda Hz. Ali ve Ehl-i Beyt üzerinde daha ağırlıklı bir şekilde durmuştur. Öğrencilere yönelik yazmış olduğu din dersleri kitaplarında; İslam’ı, Hz. Peygamber’in hayatını ve kişiliğini kendine has bir tarzda anlatmıştır. Abdülbaki Gölpınarlı, İslam Tarihine, Hz. Peygamber ve Ehli Beyt’e farklı bir bakış açısıyla yaklaşmış, özellikle bazı olaylara özgün yorumlar getirmiştir. Hz. Peygamber ile ilgili yazmış olduğu eserleri okullarda ders kitabı olarak okutulmuşlardır. Hz. Muhammed’in hayatını anlatırken onun iyi ahlakı, çalışkanlığı gibi beşeri özelliklerini ön plana çıkartmıştır. Kitaplarında ayrıca Hz. Muhammed’in doğruluk, kararlılık, çalışkanlık, temizlik ve nezaket gibi üstün vasıflarını dikkat çekmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Life, Islamic Historiography and Envisagement Of Hz. Muhammad Of Abdulhami̇d Golpinarli
2013
Yazar:  
Özet:

Abdülbaki Gölpınarlı was born on January 12, 1900 in İstanbul. He is a scholar who hails from caucasian origin. He was graduated from Istanbul University, Faculty of Literature. He lectured on a History of Literature and Suphism at University. He passed away in Istanbul in 1982. Literary historian, scholar, poet, and the Gölpınarlı, Mevlevi Order known as an expert in research. Abdülbaki Gölpınarlı, as a versatile scholar, carried out studies on Literature, History of Literature, History of Suphism and wrote many books and articles. Made translations from Arabic and Persian. Abdülbaki Gölpınarlı, Literature and History of Islam and the Prophet, as well as work in the field of Sufism. Wrote works about the life of Muhammad. As the branch itself, although the Islamic historian and worked in this area. In the studies related to History of İslam, he introduced Hz. Muhammad, Hz. Ali, Twelve Imams and Hz. Fatıma. Studies on the History of the Prophet of Islam has made. Ali and Ahl-ul-Bayt concentrated more focused way. In the books of courses of religion which were written for students he explained Islam, life and personality of Hz. Muhammad in his own style. Abdülbaki Gölpınarlı had different approaches to Hz. Muhammad and Ehli Beyt and made some original comments about some events. Works were written on the Prophet studied as a textbook in schools. He gave prominence to humane specialities of Hz. Muhammed, such as morality, industriousness, where narrating his life. Books Hz. Muhammad accuracy, precision, diligence, cleanliness and superior qualities such as kindness to the fore increased the.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.231
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini