Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 36
 İndirme 8
Asya Kaplanları, Çin ve Türkiye’de Kişi Başına Düşen Gelir ile Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Harcamaları Arasındaki Nedensellik İlişkileri
2021
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Asya Kaplanları, (Hong Kong, Güney Kore, Singapur), Çin ve Türkiye için Ar-Ge harcamaları ile kişi başına düşen gelir arasındaki ilişkilerin araştırılması amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda değişkenler arasındaki ilişkiler Konya (2006) tarafından geliştirilen bootstrap panel nedensellik testi kullanılarak araştırılmaktadır. Çalışmada 1998-2016 dönemi verileri kullanılarak analizler yapılmaktadır. Analiz sonuçlarına göre Hong Kong ve Güney Kore’de Ar-Ge harcamalarından kişi başına düşen gelire doğru tek yönlü nedensellik ilişkisi vardır. Öte yandan, Çin ve Türkiye’de ise kişi başına düşen gelirden Ar-Ge harcamalarına doğru tek yönlü nedensellik ilişkisi vardır. Son olarak, bu nedensellik ilişkilerinin katsayıları ise pozitiftir.

Anahtar Kelimeler:

Causality Relationships Between Per Capita Income and Research and Development (r&d) Expenditures In Asian Tigers, China, and Turkey
2021
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

This study aims to investigate the relationship between R & D expenditures and per capita income for Asian Tigers (Hong Kong, Korea, Singapore), China, and Turkey. For this purpose, the relationships between variables are investigated using the bootstrap panel causality test developed by Konya (2006). In the study, analyses are made by using data for the period 1998-2016. According to the analysis results, there is a unidirectional causality relationship from R&D expenditures to per capita income in Hong Kong and Korea. On the other hand, there is a unidirectional causality relationship from per capita income to R&D expenditures in China and Turkey. The coefficients of these causality relationships are positive.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Sosyoekonomi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 916
Atıf : 4.217
Sosyoekonomi