Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 12
 İndirme 3
BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞININ OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ YETKİSİ
2022
Dergi:  
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yargılama hukukunun gayesi, maddi gerçeğe ulaşarak adaletin tesis edilmesini sağlamaktır. Bu nedenle, maddi konunun en iyi biçimde kontrol edilebilmesi ve denetlenebilmesi önemli bir gerekliliktir. İstinaf kanun yolunun amacı, ilk derece mahkemelerince verilen kararların, maddi ve hukuki mesele yönünden incelenerek hataların giderilmesini sağlamak, bireylerin adalete olan güvenini tesis etmek ve böylelikle yargılama hukukunun yukarıda yer verilen amacını gerçekleştirmektir. Bu, aynı zamanda hukuk devleti olmanın da bir gereğidir. Bölge adliye mahkemesi Cumhuriyet başsavcılığının itiraz yetkisi istinaf kanun yoluna başvurulması üzerine ilgili ceza dairesince kesin nitelikte bir karar verilmesi ile ortaya çıkan hükümde mevcut bulunan yahut bulunduğu iddia edilen adli hatanın giderilmesi amacıyla kesin hükme karşı getirilmiş bulunan bir denetim muhakemesi imkânıdır. Bu çalışmada bölge adliye mahkemesi Cumhuriyet başsavcılığının söz konusu itiraz yetkisinin tanımı, hukuksal niteliği, koşulları, etkileri, başvurunun incelenme usulü ve özellikleri ile neticeleri değerlendirilmeye çalışılacaktır. Aynı zamanda, uygulamada karşılaşılan sorunların tespit edilebilmesi ve çözümlenebilmesi amacıyla yargı kararlarına da ilgili oldukları konularda yer verilecektir.

Anahtar Kelimeler:

The Extraordinary Objection Authority Of The Prosecutor Generals Office Of The Regional Court Of Appeals
2022
Yazar:  
Özet:

Procedural law aims to reach material reality to ensure justice. For this purpose, utmost care has to be taken when examining the material subject. By the same token, the appellate procedure by re-examining first instance court decisions from material and legal scopes for eliminating mistakes, yielding individual faith to justice, seeks to realise the objective which was given of the procedural law. This is also a prerequisite for the rule of law. The appeal of the Chief Public Prosecutor of the Court of Appeals is the possibility of an audit procedure which is brought against the final judgement in order to eliminate the judicial error that is present in the provision resulting from a final decision made by the criminal department upon appeal. In this study, the definition, legal quality, conditions, effects, examination procedure and characteristics of the appeal authority of the Chief Public Prosecutor of the appeal court will be evaluated. At the same time, judicial decisions will also be included in the issues they relate to in order to identify and resolve problems encountered in practice. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 860
Atıf : 5.474
2023 Impact/Etki : 0.137
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi