Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 95
 İndirme 37
 Sesli Dinleme 1
NEFRET SÖYLEMİNİN ÜRETİMİ VE NEFRET SUÇLARININ DOLAŞIMA GİRMESİNDE FACEBOOK’UN ETKİSİ VE FACEBOOK KULLANIM PRATİKLERİNE BAKIŞ
2018
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Kitle iletişim teknolojilerinin baş döndürücü şekilde hızla gelişmesi ve yenilenmesine eşanlı olarak sosyal medya ağları da günlük yaşamımızda aynı ivedilikle yer edinmiştir. Bu bağlamda Facebook, sosyal medyada en çok kullanıcı sayısına sahip olmasıyla ön plana çıkmaktadır. Nicel üstünlüğü nedeniyle Facebook belki de en etkili olan platform olarak da görülebilir. Bu çalışmamızla Facebook platformunun nefret söyleminin üretilmesinde, dolaşıma girmesindeki etkileri ve Facebook kullanım pratikleri araştırılmaktadır. Nefret söyleminin dolaşıma girdiği Facebook sayfası üzerinden kullanıcıların/aktörlerin veya grupların kime/kimlere nasıl nefret söylemi geliştirdikleri, nefret propagandası veya aşırı söylemlerin nasıl işlediği örneklerle ele alınmaktadır. Nefret söyleminin ve suçlarının söz konusu etkileri de bulgularla ortaya konulmaktadır. Ayrıca nefret söylemi ve nefret suçlarının ayrım noktalarını belirlemek için Türkiye’de, Avrupa Birliği Hukuku'nda ve Amerika Ulusal Mevzuatı'nda nefret söylemine ve suçlarına ilişkin yasal düzenlemeleri incelenmiştir. Çalışmamızda ela alınan grup ve kişisel sayfalar içerik analizi yöntemi kullanılmıştır. İnternet tabanlı olan Facebook’un nefret söyleminin yayılmasına olanak tanıdığı sonucuna ulaşılmıştır

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research