Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
YALIN YÖNETİM VE BİR SAĞLIK KURUMUNDA DEĞER AKIŞ HARİTALAMA ÖRNEĞİ
2022
Dergi:  
Journal of History School
Yazar:  
Özet:

Rekabetin hızla artması ile birlikte işletmelerin eldeki kıt kaynakları verimli bir şekilde kullanmaları önemli hale gelmektedir. Eldeki kaynakların verimli bir şekilde kullanılması israf ile ilişkilendirilmektedir. İsraf kavramı ise bizi yalın kavramına götürmektedir. Yalın kavramı genel olarak süreçte yer alan israfları ortadan kaldırılarak, süreçte sürekli akışın sağlanmasını, verimliliğin ve kârlılığın artmasını, maliyetlerin azalmasını ve müşterinin değer tanımına uygun ürün veya hizmetin istediği yer ve zamanda istediği şekilde sunulmasını amaçlamaktadır. Değer akış haritalama (DAH) ise yalın yönetim tekniklerinden biri olup ürün ya da hizmet süreçlerinin görsel olarak sunulmasını sağlayan bir tekniktir. Bu teknik ile süreçteki, değer katan ve değer katmayan faaliyetler ile israfa neden olan noktalar harita üzerinde görsel olarak gösterilmektedir. Yapılan çalışmada amaç, bir üniversite hastanesi genel cerrahi anabilim dalı hastalarından ultrason sürecine yönlendirilen hastaların gerçekleştirdikleri iş ve işlemlere yönelik mevcut durum değer akış haritasını oluşturarak süreci bir bütün halinde görmek, sürece ilişkin değer katan ve değer katmayan faaliyetleri belirlemek, israfları azaltmaya yönelik yalın teknikler uygulamak ve iyileştirilmiş hizmet akışını gelecek durum haritasında göstermek ve elde edilen kazanımlar ve önerilerle ilgili hastane yönetimine ve çalışanlarına bilgi vermektir. Bu çalışmanın yöntemi nitel araştırma yöntemlerinden biri olan eylem araştırması olup veri toplama araçları olarak gözlem ve görüşme yöntemleri kullanılmıştır. Yalın yönetim tekniklerinden ise DAH tekniği seçilmiştir. Bu çalışma ile genel cerrahi anabilim dalında ultrason sürecine yönlendirilen hastaların mevcut durum değer akışında toplam akış süresi 3338,62 dk olarak bulunmuş, önerilen yalın teknikler ile gelecek durum değer akış haritasında toplam akış süresinin 2375,63 dk’ya inebileceği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Fake management and value maping in a health institution
2022
Yazar:  
Özet:

With the rapid increase of competition, it becomes important for to use the low resources in their hands efficiently. The efficient use of resources is associated with waste. The concept of shadow leads us to the concept of shadow. The concept of wastes generally aims to eliminate the waste involved in the process, to ensure continuous flow in the process, to increase efficiency and profitability, to reduce costs and to provide the product or service in accordance with the value defined by the customer in the place and time desired. Value Flow Maping (DAH) is one of the simple management techniques and a technique that allows the product or service processes to be visually presented. With this technique, the points in the process, the activities that add value and do not add value and the waste are visually displayed on the map. The objective of the study is to see the process in a whole by creating a current state value flow map for the work and processes that the patients are directed from a university hospital's general surgical anatomy department to the ultrasound process, to identify the activities that add value and do not add value in relation to the process, to apply simple techniques to reduce waste and to show the improved service flow in the future situation map and to inform the hospital administration and staff about the achieved achievements and recommendations. The method of this study is an action research method, which is one of the quality research methods, and the methods of observation and conversation have been used as the means of data collection. The management technique has been selected. With this study, the total flow time in the current state value flow of patients directed to the ultrasound process in the general surgical anatomy was 3338,62 minutes, with the recommended simple techniques it was found that the total flow time in the future state value flow map could fall to 2375,63 minutes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of History School

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.883
Atıf : 3.454
2023 Impact/Etki : 0.134
Journal of History School