Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
PMI (ÜRETİM YÖNETİCİLERİ ENDEKSİ) TÜRKİYE'DE HİSSE SENEDİ, TAHVİL VE DÖVİZ PİYASALARININ GETİRİSİ İÇİN ÖNCÜ BİR GÖSTERGE MİDİR?
2020
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, PMI'nın (Üretim Yöneticileri Endeksi) Türkiye'deki hisse senedi, tahvil ve döviz piyasalarının getirisi için öncü bir gösterge olup olmadığını incelemektir. Bu çalışma, PMI ile hisse senedi, bono ve döviz piyasaları arasındaki nedensellik ilişkisini araştırmaktadır. Bu çalışmada, Toda Yamamoto (1995) ve Fourier Toda Yamamoto (2016) nedensellik testleri kullanılmıştır. Çalışmada veri dönemi Aralık 2012 ile Ağustos 2018 arasını kapsamaktadır. Yapısal kırılmaların değerlendirilmesinden sonra Gıda ve Kimya alt sektörleri hariç, PMI'den tüm bu Türk finansal piyasalarına tek yönlü nedenselliğin varlığı tespit edilmiştir. PMI'nin döviz, tahvil ve Kimya-Gıda alt sektörlerinde işlem gören hisse senetlerinin öncü gösterge olduğu sonucuna varılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Is Purchasing Managers’ Index (pmi) A Leading Indicator For Stock, Bond and Foreign Exchange Markets In Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this paper is to examine whether the PMI (Production Managers’ Index) is a leading indicator for the returns of stock, bond and foreign exchange markets in Turkey.  This paper examines the causality relationship between PMI and stock, bond and foreign exchange markets. We employ Toda Yamamoto (1995) and Fourier Toda Yamamoto (2016) causality tests and data for the period spanning from December 2012 to August 2018.  We find out the existence of unidirectional causality from the PMI to all these Turkish financial markets -except Food and Chemistry sub-sectors after the consideration of structural breaks. PMI is a leading indicator of foreign exchange, bond and stock markets, save the stocks traded in Food and Chemistry sub-sectors.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 238
Atıf : 1.226
2023 Impact/Etki : 0.056
Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi