Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 50
 İndirme 10
 Sesli Dinleme 1
ALMANCA ÖĞRETMENLİĞİ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN LİSANSÜSTÜ EĞİTİM YAPMA NEDENLERİNE İLİŞKİN NİTEL BİR ÇALIŞMA
2020
Dergi:  
International Journal of Language Academy
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Almanca Öğretmenliği bölümlerinde Yüksek Lisans yapan öğrencilerin Lisansüstü eğitim alma sebeplerini ortaya çıkarmaktır. Bu amaç doğrultusunda katılımcılara dört adet araştırma sorusu yöneltilmiştir. Bu araştırma nitel araştırma yöntemiyle ve durum çalışması deseninde tasarlanmıştır. Araştırmanın evrenini Türkiye’de Almanca Öğretmenliği Lisansüstü eğitimi alan Yüksek Lisans öğrencileri oluşturmaktadır. Örneklemini ise Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde ve Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Almanca Öğretmenliği Yüksek Lisans eğitimi alan 31 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmış olup toplanan veriler içerik analizi yöntemi ile analiz edilmiştir. Tüm araştırma soruları ışığında çalışmadan elde edilen bulgulara dayanarak Almanca Öğretmenliği alanında Yüksek Lisans eğitimi alan öğrencilerin kaliteli bir eğitimle kişisel özelliklerini geliştirerek bilimsel bir yön kazanıp iş yaşamlarında başarılı olabilmeleri için Lisansüstü eğitimi aldıkları sonucuna ulaşılabilir.

Anahtar Kelimeler:

German Teacher's Higher Licensing Student's Licensing Education Reasons
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to reveal the reasons why students who are graduated in the German Teaching Departments receive postgraduate education. For this purpose, four research questions were addressed to the participants. This research is designed by the quality research method and the situation study pattern. The universe of research is formed by German Teaching Graduate Studies in Turkey. His example is 31 students who receive a master's degree in German teaching at the Institute of Social Sciences of Nevşehir Hacı Bektaş Veli University, the Institute of Education Sciences of Gazi University and the Institute of Social Sciences of Trakya University. In the study, a semi-configured conversation form was used as a data collection tool and the data collected was analyzed by the content analysis method. Based on the findings obtained from the study in light of all research questions, students who obtain a Master's degree in German Teaching can be achieved to the conclusion that they obtain a postgraduate degree in order to gain a scientific perspective by improving their personal characteristics with a quality of education and to succeed in their business life.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








International Journal of Language Academy

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.247
Atıf : 1.594
2023 Impact/Etki : 0.169
International Journal of Language Academy