Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 27
 İndirme 2
Gömülü Sunucu ile Tasarlanmış Internet Tabanlı Sera Otomasyon Sistemi Uygulaması
2013
Dergi:  
Bilişim Teknolojileri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalede, yerleşim alanlarına uzak konumlarda bulunan sera ortamlarınındenetlenmesine olanak sağlayacak, gömülü sistem ile tasarlanmış, internet tabanlı ve düşük maliyetli bir sera otomasyon sistemi sunulmuştur. Gerçek zamanlı çalışacak şekilde tasarlanan sera otomasyon sistemi ile bir sera ortamı içerisindeki sıcaklık ve toprak nemi değerleri ölçülmekte, ölçülen değerlere sistem değişkenleri kontrol edilmekte ve toplanan verilerin gömülü birweb arayüzüne aktarılarak kullanıcılar tarafından izlenebilmesi sağlanmaktadır. Sistem, aynı zamanda kullanıcılara gömülü web arayüzünü kullanarak, sera içerisine yerleştirilen sıcaklık, nem ve sulama sistemlerinin denetlenmesini sağlayan mikrodenetleyicili websunucu kartına veri gönderme imkânı da sağlamaktadır. Böylece, web arayüzü kullanılarak eş zamanlı olarak sisteme müdahale edebilme ve sulama sistemini kontrol edebilme olanağı da sağlanmıştır. Gömülü web arayüzü, veri tabanında kaydedilen sıcaklık ve nem değerlerini kullanarak, kullanıcıların bu değerlerin zamana bağlı değişimlerini inceleyebilmesini sağlayan grafiksel bir arayüzü sağlarken, onlara kontrol sisteminde oluşabilecek arızalar durumunda da uyarı vermektedir. Bu çalışmada tasarlanan internet tabanlı sera kontrol sistemi, sera ortamı yetiştiriciliğinin önemli parametrelerden sıcaklık ve toprak nemi gibi değerlerin denetimine ve arıza durumlarında uyarı amaçlı geri bildirimi koşullarına göre laboratuvar ortamında başarıyla test edilmiştir. Makalede sunulan sistem, yazılım alt yapısında yapılan ufak değişikliklerle diğer tarım alanları için de kolaylıkla uygulanabilir bir yapıya sahiptir.

Anahtar Kelimeler:

The Internet-based greenhouse automation system app designed with a buried server
2013
Yazar:  
Özet:

In this article, a internet-based and low-cost greenhouse automation system, designed with a built-in system, will allow settlements to dissolve the greenhouse environments located in remote locations. The greenhouse automation system, designed to work in real time, measures the temperature and soil moisture values within a greenhouse environment, controls the system variables to the measurement values and ensures that the data collected can be tracked by users by transmitting it to a built-in web interface. The system also allows users to send data to the microcontroller web server card, which allows the control of the temperature, moisture and irrigation systems placed in the greenhouse using the embedded web interface. Thus, the possibility is also provided to be able to interfere with the system simultaneously using the web interface and to control the irrigation system. The embedded web interface, using the temperature and moisture values recorded in the database, provides a graphic interface that allows users to examine time-related changes of these values, while also warns them in case of errors that may occur in the control system. The internet-based greenhouse control system designed in this study has been successfully tested in the laboratory environment according to the conditions of warning feedback in cases of heat and soil values from important parameters of greenhouse environment cultivation. The system presented in the article has a structure that can be easily applied to other agricultural fields, with small changes in the software substructure.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Bilişim Teknolojileri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 443
Atıf : 3.236
2023 Impact/Etki : 0.458
Bilişim Teknolojileri Dergisi