Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 102
 İndirme 50
 Sesli Dinleme 1
Savunma Sanayi İçin Örnek Bir Iot Uygulaması
2019
Dergi:  
Electronic Letters on Science and Engineering
Yazar:  
Özet:

Günümüzde IoT uygulama alanları ve kullanımı gitgide artmaktadır. IoT uygulamaları ile nesnelerin haberleşmesi mümkün olmakatdır. Yapılan bu çalışmada nesnelerin interneti ile çalışan savunma sanayi için örnek bitr uygulama gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen sistemde intenret tabanlı wemos d1 r1 esp 8266 mikrodenetleyici geliştirme kartı kullanılmıştır. Bu kart ile sıcaklık ve nem sensörleri, nabız ölçer, ldr sensörü ve gps modülü birlikte kullanılmış ve bu sensörlerden anlık veriler alınarak internet ortamına gönderilmiştir. Çalışma askerler için tasarlanmış ve askerin üzerine giyileblir bir ürün olarak düşünülmüştür. Tasarlanan bu sistem sayesinde askerin anlık nabız sayısı askeri birime anlık olarak gönderilecek ve askerin durumu hakkında bilgi sahibi olunacaktır. Yine sistemde bulunan sıcaklık ve nem sensörleri sayesinde askerin bulnduğu ortamın sıcaklık ve nem verileri askeri birime internet aracılığı ile gönderilecektir. Askerin bulunduğu ortamın ışık miktarı ldr sensörü ile ölçülecek ve yine anlık olarak thingspeak IoT arayüzüne gönderilecek ve grafiksel çıktı alınacaktır. Ayrıca sistem üzerinde bulunan gps modülü ile askerin bulunduğu konum ve yön güzergahı google maps arayüzü ile askeri birime gönderilecektir. Bu sayede operasyon sırasında, nöbet sırasında, savunma sanayi ürünü olarak düşünülen ve IoT’ a göre çalışabilen sistem, askerin ve bulunduğu ortamın hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlamıştır. Sistem geliştirmeye açıktır ve maliyet olarak uygundur.

Anahtar Kelimeler:

An Example Of An Iot Application For The Defense Industry
2019
Yazar:  
Özet:

Today, IoT applications and use are increasing. It is possible for IoT applications to communicate with objects. In this study, an example bitr application for the defense industry that works with the Internet of Objects was implemented. In the implemented system, the intense-based wemos d1 r1 esp 8266 microcontroller development card was used. With this card, the temperature and moisture sensors, the pulse meter, the ldr sensor and the gps module were used together and instant data from these sensors were sent to the internet environment. The work is designed for soldiers and is considered a product that can be dressed on the soldier. Thanks to this designed system, the immediate number of the pulse of the soldier will be instantly sent to the military unit and the situation of the soldier will be informed. Again, thanks to the temperature and moisture sensors in the system, the temperature and moisture data of the environment in which the soldier is located will be sent to the military unit via the internet. The amount of light of the environment in which the soldier is located will be measured by the ldr sensor and will be immediately sent to the thingspeak IoT interface and the graphic output will be taken. The GPS module on the system will also be sent to the military unit with the location and direction path of the soldier on the system with the Google Maps interface. Thus, during the operation, during the intervention, the system, which is considered as a product of the defense industry and can work according to IoT, ensures that the military and the environment in which it is located are informed. The system is open to development and cost-friendly.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Electronic Letters on Science and Engineering

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 174
Atıf : 72
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini