Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
Kentsel Peyzaj Tasarımında İlham Kaynağı Olarak Halı Sanatı
2022
Dergi:  
ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bir tasarım ürününün estetik değerini artırmak için kullanılan ilham kaynaklarından birisi de o kültürün sahip olduğu geleneksel sanatlardır. Türk geleneksel sanatı incelendiğinde en eski sanatın halı sanatı olduğu görülmektedir. Bu nedenle kentsel peyzaj tasarımlarında Türk halı sanatı bir esin kaynağı olarak kullanılmıştır. Araştırmanın amacı, yerel ve kültürel değerlerin kentsel peyzaj tasarımlarında ilham kaynağı olarak kullanılmasının önemini vurgulamak ve bu değerlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için kentsel peyzaj tasarım önerileri sunmaktır. Bu bağlamda Türkiye'de geleneksel halı sanatı açısından önemli bir yere sahip olan Antalya yöresine ait "Döşemealtı" halıları, kentsel peyzaj tasarımında bir ilham kaynağı olarak değerlendirilmiştir. Böylece Döşemealtı halılarının geleneksel Türk halılarındaki karakteristik özellikleri kentsel peyzaj tasarımlarına da yansıtılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Carpet Art As A Source Of Inspiration In Urban Landscape Design
2022
Yazar:  
Özet:

One of the sources of inspiration used to increase the aesthetic value of a design product is the traditional arts owned by that culture. When the Turkish traditional art is examined, it is seen that the oldest art is the art of carpet. For this reason, Turkish carpet art was used as a means of inspiration in urban landscape designs. The aim of the research is to emphasize the importance of using local and cultural values as inspiration in urban landscape designs and to provide urban landscape design proposals for the preservation and transfer of these values to future generations. In this context, "Dösemealti" carpets belonging to the Antalya region, which have a significant place in terms of traditional carpet art in Turkey, are considered as a source of inspiration in urban landscape design. Thus, the characteristic features of Dösemealti carpets in traditional Turkish carpets are reflected in urban landscape designs.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 343
Atıf : 1.043
2023 Impact/Etki : 0.197
ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi