Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 5
Soğuk Savaş Sonrası Küreselleşen Dünyada Değişen Güvenlik Tehditleri: AB-NATO İlişkilerinin Yeniden Tanımlanması
2021
Dergi:  
YDÜ Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet Bu çalışmada, Soğuk Savaş sonrası dönemde değişen güvenlik endişeleri ile birlikte NATO ve Avrupa Birliği ilişkileri değerlendirilmiştir 1990 sonrasında iki kutuplu sistemin çökmesi ile birlikte güvenlik tehditleri de değişmiş ve artmıştır. Bu bağlamda Soğuk Savaş dönemi boyunca sınırları belli olan güvenlik tehdidi, küreselleşme rüzgârları ile birlikte yerini sınırların belirsiz olduğu yeni ve güvensiz bir ortama bırakmış, bu durum ise devletleri ve uluslararası örgütleri savunma konusunda yeniden yapılanmaya ve işbirliğine yöneltmiştir. Soğuk Savaş dönemi boyunca Amerika Birleşik Devletleri’nin güvenlik şemsiyesi altında kalan Avrupa Birliği; Demir Perde’nin yıkılışı ile birlikte kendi içinde askeri ve siyasi yapılanmasını genişletmeye başlatmıştır. NATO ise Soğuk Savaş sonrası gündemine yeni tehdit unsurları eklerken, Avrupa Birliği ise bölgedeki barış ve istikrarın korunması için NATO’nun Avrupa ayağını güçlü kılmaya çalışarak işbirliğini devam ettirmiştir. Bu bağlamda çalışmamda Soğuk Savaş sonrası NATO- Avrupa Birliği ilişkisi yeniden gözden geçirilmiş ve değerlendirilmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Soğuk Savaş Sonrası Küreselleşen Dünyada Değişen Güvenlik Tehditleri: AB-NATO İlişkilerinin Yeniden Tanımlanması
2021
Yazar:  
Özet:

In this study, with the changes in security concerns during the post-Cold War period, the NATO and the European Union relations were evaluated after 1990 with the collapse of the two-pole system, the security threats also changed and increased. In this context, the security threat, which had its boundaries clear during the Cold War, has left its place, along with the winds of globalization, in a new and uncertain environment where the boundaries are uncertain, which has led the states and international organizations to rebuild and cooperate in defence. During the Cold War, the European Union, which remained under the U.S. security shadow, began to expand its military and political structure within itself, along with the collapse of the Iron Curtain. NATO has added new threats to its post-Cold War agenda, while the European Union has continued its cooperation by trying to strengthen NATO’s European foot to preserve peace and stability in the region. In this context, my work on the NATO-EU relationship after the Cold War has been reviewed and tried to be evaluated.

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






YDÜ Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 203
Atıf : 357
2023 Impact/Etki : 0.214
YDÜ Sosyal Bilimler Dergisi