Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 50
 İndirme 24
 Sesli Dinleme 1
Türkiye’deki Yabancı Uyruklu Üniversite Öğrencilerinin Gözünde Türkiye İmajı
2021
Dergi:  
Gençlik Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, yabancı uyruklu öğrencilerin gerek ülkeye gelmeden ve gerekse ülkeye geldikten sonra Türkiye hakkında edindikleri imajın boyutları siyasi, ekonomik ve sosyal açılardan incelenmektedir. Araştırma kapsamında, Türkiye’deki üniversitelerde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerle fokus (odak) grup çalışması yapılarak bu imajı hangi kaynaklardan edindikleri öğrenilmiş, sonrasında uluslararası kabul görmüş ölçekleri Türkiye’ye ve yabancı öğrencilerin imaj algısına uyarlamak üzere uzman görüşleri alınarak kapsam geçerliliği sağlanmıştır. 202 öğrenciyle yapılan pilot anket çalışmasıyla keşfedici faktör analizi sonucunda imajın büyük ölçüde ekonomik, siyasi ve sosyal boyutlarıyla oluştuğu ortaya konmuştur. 401 kişiyle kolayda örnekleme metoduyla gerçekleştirilen bir araştırmayla öğrencilerin zihinlerindeki imajın hangi imaj boyutlarından oluştuğu ve bu imajın en fazla hangi kaynaklardan beslendiği ortaya konmuştur. Türkiye’ye gelmeden önce Türkiye ile ilgili sahip oldukları imajın niteliğine bakıldığında öğrencilerin zihninde imajın ağırlıklı olarak ‘‘sosyal imaj’ unsurlarıyla oluştuğu bu imajı sırasıyla ‘ekonomik imaj’ ve ‘siyasi imaj’ın takip ettiği görülmüştür. Türkiye’ye geldikten sonra da imaj boyutlarının hiyerarşisi değişmemiştir. İmaj boyutlarının oluşumuna Türkiye’ye gelmeden önce yararlandıkları kaynaklardan en çok hangilerinin etkide bulunduğu araştırıldığında ise “ülkelerindeki Türkler, spor etkinlikleri, yerel medya, dizi ve filmler” kaynakları öne çıkmıştır. Türkiye’ye geldikten sonra ise uluslararası medya, dizi ve filmler, Türk medyası, üniversitede gördükleri eğitim, ders dışı faaliyetler ve Türk halkı ile etkileşim imaja en fazla katkıda bulunan kaynaklar olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

International Students’ Mental Image Of Turkey
2021
Yazar:  
Özet:

This study examined how international students viewed the political, economic, and social aspects of both before and after coming to Turkey. This study followed a focus group method to identify the sources participants used to construct a mental image about Turkey. Then providing a scope validity by taking the expert opinions for adapting the scales that internationally recognized to Turkey and foreign students’ image perception. An exploratory factor analysis conducted with 202 students revealed that participants’ mental image was largely based on economic, political, and social factors. A study conducted with 401 people revealed that international students’ perceptions were mostly influenced by the types of sources to which they were exposed both before and after their arrival to Turkey. The nature of the mental image they have of Turkey before coming is mainly informed by Turkey’s social image followed by her economic and political images. This order does not change after arriving in Turkey. Analysis the sources informing participants’ mental image before coming to Turkey revealed that the most affected are interactions with natives of Turkey, sport events, local media, series, movies, and social media. After coming to Turkey, however, international media, television series, movies, Turkish media, education, and extracurricular activities contributed to building their mental image.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gençlik Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Hukuk; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 177
Atıf : 627
2023 Impact/Etki : 0.256
Gençlik Araştırmaları Dergisi