Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 2
REJENERATİF ENDODONTİ KLİNİK UYGULAMALARINDA DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR
2020
Dergi:  
European Annals of Dental Sciences
Yazar:  
Özet:

Devital genç sürekli dişlerin endodontik tedavisi, çocuk diş hekimliğinde klinisyenleri zorlayan prosedürlerden biridir. Genç sürekli dişler; çürük, dens invaginatus gibi dental anatomik varyasyonlar veya travma sebebiyle nekrotik hale gelebilmektedir. Nekrotik dişlerde kök gelişimi durmakta ve bu durum ince kök dentin duvarları ile diverjan, açık bir apeks ile sonuçlanmaktadır. Bu nedenle de endodontik tedaviler sırasında uygun mekanik preparasyon ve ardından hermetik bir dolum sağlanması güçleşmektedir. Kalsiyum hidroksit apeksifikasyonu ve tek seans apeksifikasyon teknikleri her ne kadar sıklıkla uygulansa da, bu teknikler kök gelişiminin devamını sağlayamamakta ve ince kalan kök kanal duvarları sebebiyle dişler kırılmaya yatkın olmaktadır. Bu nedenle tedavi sonrasında pulpa rejenerasyonu, dentin formasyonu ve kök gelişiminin devamını sağlayan rejeneratif endodontik tedaviler popüler hale gelmiştir. Bu makalede, rejeneratif endodontik tedaviler uygulanırken dikkat edilmesi gereken noktalar derlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Regenerative Endodontic Clinical Applications
2020
Yazar:  
Özet:

Endodontic treatment of devital young permanent teeth is one of the challenging procedures for clinics in pediatric dentistry. Young permanent teeth can become necrotic due to caries, dental anatomical variations such as dens invaginatus or trauma. Root development stops in necrotic teeth, resulting in thin root dentin walls and a divergent, open apex. For this reason, it is difficult to provide appropriate mechanical preparation and subsequent hermetic filling during endodontic treatments. Although calcium hydroxide apexification and one-visit apexification techniques are used frequently, these techniques cannot ensure the continuity of root development and teeth are prone to fracture due to thin root canal walls. For this reason, regenerative endodontic treatments that provide the continuation of pulp regeneration, dentin formation and root development after treatment have become popular. In this article, the points to be considered when applying regenerative endodontic treatments are reviewed.

Anahtar Kelimeler:

Points Of Consideration In Regenerative Endodontics Clinical Applications
2020
Yazar:  
Özet:

Endodontic treatment of devital young permanent teeth is one of the challenging procedures for clinicians in pediatric dentistry. Young permanent teeth can become necrotic due to caries, dental anatomical variations such as dens invaginatus or trauma. Root development stops in necrotic teeth, resulting in thin root dentin walls and a divergent, open apex. For this reason, it is difficult to provide appropriate mechanical preparation and subsequent hermetic filling during endodontic treatments. Although calcium hydroxide apexification and one-visit apexification techniques are used frequently, these techniques cannot ensure the continuity of root development and teeth are prone to fracture due to thin root canal walls. For this reason, regenerative endodontic treatments that provide the continuation of pulp regeneration, dentin formation and root development after treatment have become popular. In this article, the points to be considered when applying regenerative endodontic treatments are reviewed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












European Annals of Dental Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 428
Atıf : 189
2023 Impact/Etki : 0.013
European Annals of Dental Sciences