Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 46
 İndirme 38
HEMŞİRELERİN BİREYSEL ÖZELLİKLERİ İLE HASTANE BİLGİ SİSTEMİ KULLANILABİLİRLİĞİNİN İŞ DOYUMUNA ETKİSİ
2020
Dergi:  
Hacettepe Sağlık İdaresi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tatmin ya da doyum (satisfaction) kavramı yıllardır birçok araştırmacının ilgi odağı olmuştur. Sınırsız talep ve ihtiyacı olan insan, bu talep ve ihtiyaçlarını karşılayabildiği ölçüde mutluluk ve haz duymaktadır. Ancak ortaya çıkan bu haz durumunun niteliği ve niceliği zaman, ortam ve bireye göre farklılık göstermektedir. Bu farklılıkları ortaya çıkaran durum bazen bireyin kendisinden, bazen de kendisi dışındaki faktörlerden kaynaklanmaktadır. Özellikle emek yoğun sağlık sektöründe çalışan personelin işine ve örgütüne yönelik hissettiği doyum hizmetin sunum sürecini, kalitesini ve çıktılarını doğrudan etkileyebilmektedir. Bu araştırmada hastane örgütleri için önemli olan, iş doyumunu etkileyebilecek, demografik faktörler ile sistem kullanılabilirliği skoru ortaya konulmaya çalışılmıştır. Araştırma verilerinin toplanmasında bireysel sorular, iş doyumunu ölçmek için Minnesota İş Doyum Ölçeği ve sistem kullanılabilirliğini ölçmek için Sistem Kullanılabilirliği Ölçeği (SUS) kullanılmıştır. Araştırma bulgularına göre içsel doyum üzerinde sistem kullanılabilirliği, cinsiyet ve hastanede çalışma süresi değişkenlerinin pozitif yönde etkisi bulunmaktadır. Yaş değişkeninin ise içsel doyum üzerinde negatif etkisinin olduğu göze çarpmaktadır. Dışsal doyum üzerinde sistem kullanılabilirliği skoru, cinsiyet ve hastanede çalışma süresi değişkenlerinin pozitif yönde etkisi bulunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The individual characteristics of the hospitals with the use of the hospital's personal system
2020
Yazar:  
Özet:

The concept of satisfaction (satisfaction) has been a focus of interest for many researchers for years. The person with unlimited demands and needs feels happiness and pleasure to the extent that he can meet these demands and needs. But the nature and quantity of this appearance of pleasure varies by time, environment and individual. The situation that reveals these differences is sometimes caused by the individual himself, and sometimes by factors outside of himself. In particular, the work intensive health sector can directly affect the process, quality and output of the satisfying service that the staff feels toward the work and organization of the work. In this study, it is important for hospital organizations, which could affect work satisfaction, demographic factors and system availability scores have been tried to figure out. In the collection of research data, individual questions were used to measure the work satisfaction, the Minnesota Business Doyum Scale and the System Availability Scale (SUS) to measure the system availability. According to the research findings, the system availability on internal saturation, gender and time work variables in the hospital have a positive effect. The age variable has a negative effect on the inner saturation. System availability on external saturation has a positive effect on the scores of system availability, gender and time work variables in the hospital.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Hacettepe Sağlık İdaresi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 448
Atıf : 3.614
2023 Impact/Etki : 0.272
Hacettepe Sağlık İdaresi Dergisi