Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 32
 İndirme 1
An Empirical Study on Quality Management Practices in Turkey
2008
Dergi:  
Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi
Yazar:  
Özet:

This paper reports the results of a study aimed at assessing the extent and the manner of quality management practices in Turkey. The information about the firms’ quality management practices was obtained by conducting the survey on the randomly selected small and medium-scale enterprises SMEs . Their responses then were related to the dimensions of the TQM philosophy. In doing so, the purpose was to identify the extent and nature of TQM practices across SME-level firms in Turkey. Some pertinent conclusions from the survey reveal that larger companies are more exposed to, aware of and are consequently more likely to implement and practice their form of quality management. Also, TQM is found to be more actively pursued among service firms than those in manufacturing.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 997
Atıf : 9.160
2023 Impact/Etki : 0.354
Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi