Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 51
 İndirme 24
 Sesli Dinleme 1
Hanefi Usûlünde Hadis -Debûsî Örneği
2018
Dergi:  
Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son dönemlerde ülkemizde, hadis alanında farklı yaklaşımlara sahip olan Hanefîlerin hadis anlayışına yönelik çalışmalarda bir artış olduğu gözlenmektedir. Değerlendirmesini yapacağımız çalışma da Hanefî mezhebine mensup bir müellifin fürû-ı fıkıh alanındaki bir eseri çerçevesinde hadis ile ilgili görüşlerini ele almış olması sebebiyle önem arz etmektedir. Zira yazarın “elEsrâr İsimli Eseri Çerçevesinde Ebû Zeyd ed-Debûsî’nin Hadis Anlayışı” başlıklı doktora tezinin kitaplaşmış hali olan bu çalışmada bir Hanefî usulcüsü olan Debûsî’nin sadece usul ile ilgili görüşlerini aktarmakla yetinilmeyip onun bu alandaki görüşlerinin fürû ile ilgili konulara nasıl yansıdığı tetkik edilmiştir. Ayrıca müellifin bu çalışmasında Debûsî’yi konu edinmiş olması da önemlidir. Zira Debûsî, Îsâ b. Ebân ve Cessâs’dan sonra Hanefîlerin hadis anlayışlarının oluşumunda önemli katkıları olan bir isimdir. Onun el-Esrâr fi’lusûl ve’l-fürû’ adlı eseri ise usûlî kaidelerin fürû-ı fıkıhtaki uygulamasını gösterdiği ve ihtilaf edilen konularda muhaliflerin delillerini çürüterek görüşlerini Ebû Hanîfe’nin usulüne göre sünnetle temellendirmek üzere kaleme aldığı bir çalışmadır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 689
Atıf : 1.403
2023 Impact/Etki : 0.111
Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi