Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 57
 İndirme 9
UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNAL MAÇLARININ BAZI DEĞİŞKENLERE GÖRE ANALİZİ
2019
Dergi:  
SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın amacı son beş yılın şampiyonlar ligi final maçlarında faul yapma ve rakip sahada kullanılan duran topun kazanmaya etkisinin analiz edilmesidir. Çalışmada internet ortamında kayıtlı bulunan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynanan, (2012-2013,2013-2014,2014-2015,2015-2016, 2016-2017), son beş yılın final maçları incelendi. Maçlar izlenildiği esnada veriler önce kağıt ve kalem metoduyla, milli takımlar maç ve performans analiz departmanından alınan duran top analiz çizelgesine kodlandı. Daha sonra işlemin ilerlemesi için veriler bilgisayara girildi. Elde edilen verilerin istatistiksel olarak analiz edilmesinde SPSS 22,0 paket programı kullanılarak, sonuçlar p<0,05 anlamlılık düzeyinde değerlendirilmiştir. Verilerin normal dağılıma uyup uymadıkları belirlemek için normallik testi uygulanmıştır. Parametrik değişkenlerin analizi için Independent Samples T Testi ve nonparametrik değişkenlerin analizi için de Kruskal-Wallis H Testi uygulandı. Çalışmada ele alınan değişkenlerde galip takımlar ile mağlup takımlar arasındaki karşılaştırmalara bakıldı. Maçlarda, duran top zamanı, duran top biçimi, duran top vuruşu yapılan bölge, gol ile sonuçlanan duran top ve faul yapma sayısı değişkenleri incelendi. Galip gelen takımlarla mağlup olan takımların duran top zamanı, duran top biçimi, duran top vuruşu yapılan bölgesi, gol ile sonuçlanan duran top, değişkenlerinde p>0,05 düzeyinde anlamlı farklılık görülmemiştir. Sonuç olarak gerçek oyun verilerinden yararlanılarak yapılan bu çalışma, antrenörlere en uygun antrenman programlarının oluşturulmasında katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNAL MAÇLARININ BAZI DEĞİŞKENLERE GÖRE ANALİZİ
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to analyze the impact of fauling in the Champions League final matches of the last five years and winning the standing ball used in the competitive field. The UEFA Champions League (2012-2013,2013-2014,2014-2015,2015-2016, 2016-2017), which is registered on the internet, has been examined the final matches of the last five years. When the matches were watched, the data was first encoded in the paper and pen method, the national teams were taken from the match and performance analysis department to the ball analysis chart. The data was then entered into the computer for progress. In statistical analysis of the obtained data, the results were evaluated at the p<0.05 level of significance using the SPSS 22.0 package program. Normality test is applied to determine whether the data is consistent with normal distribution. The Independent Samples T Test for the analysis of parametric variables and the Kruskal-Wallis H Test for the analysis of nonparametric variables were also applied. The study discussed the variations between the winning teams and the defeated teams. In the matches, the time of stopping the ball, the form of stopping the ball, the area of stopping the ball, the stopping the ball resulting in the goal and the number of faul making variables were studied. The time of the stopping ball of the teams defeated with the winning teams, the form of the stopping ball, the area of the stopping ball, the stopping ball resulting in the goal, the variables have not seen a significant difference in the level of p>0,05. As a result, this work using real game data is believed to contribute to the creation of the best training programs for the coaches.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 774
Atıf : 7.385
2023 Impact/Etki : 0.287
SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi