Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 53
 İndirme 17
2006 Fıfa Dünya Futbol Kupasındaki Gollerin Teknik ve Taktik Kriterlere Göre Analizi
2007
Dergi:  
SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, 2006 FIFA Dünya Futbol Kupası’ndaki gollerin teknik ve taktik kriterlere göre analiz edilmesidir. Oynanan maçlarda golün hazırlanmasındaki etkenlerin belirlenmesi ve teknik direktörlerin bu etkenlere göre yeni antrenman planları geliştirebilmeleri için bilimsel bazı verilerin sunulması amaçlanmıştır. Veriler video kayıt sistemiyle ve maç izleme kriter cetveli yöntemiyle analiz edilmiştir. Maç izleme kriter cetveli el notasyon sistemidir (El notasyon sisteminde veriler manuel olarak bir forma el ile yazılır. Form, değişkenler sayısına göre karelere bölünmüş satranç tahtası şeklindedir. Değişkenlerin takip edildiği sıraya, gözlenen veri el ile yazılır). El notasyon sistemiyle elde edilen veriler daha sonra bilgisayarda SPSS istatistiksel analiz programında değerlendirilmiştir. 2006 FIFA Dünya Futbol Kupası’nda 32 takım 64 maç yaparken 147 gol atılmış ve maç başına 2,30 gol düşmüştür. Maçların %89,06’sı gollü geçerken %0,94’ünde gol olmamıştır. Çeyrek final, yarı final ve final maçlarında maç başına düşen gol oranı 3’tür. Grup maçlarında ise 2.44’tür. Gol öncesi %42,5 oranında tek pas yapılmıştır. Gol öncesi kısa pas oranı %61,7 ve uzun pas oranı %38,3’tür (p<0.05). Gol öncesi verilen pasların %40’ı sol taraftan, %25,8 ise sağ taraftan verilmiştir. Gol öncesi ayak ile verilen pasların oranı %89,2’dir. Gol öncesi kafa ile verilen pasların oranı %10,8’dir. Goller %82,5 oranında ceza sahası içindeyken, %17,5 oranında ceza sahası dışındayken vurulan şutlarla olmuştur. %42 ile en yüksek oran ayak içi vuruşlardır. Kafa ile atılan gol oranı %21,7’dir (p<0.01). Adam eksilterek gol yapma oranı %16,9 iken direkt vuruşlarla elde edilen oran %83,1 bulunmuştur (p<0.01). Takımın kendi hücumu ile olan gol oranı %85,7’dir. Yakından atılan gol oranı %80,4 iken uzaktan atılan gol oranı %19,6 bulunmuştur (p<0.01). Kaleciler en çok sağ alt taraftan gol yemişlerdir (%29,9). En fazla gol %29,25 oranında 76’ıncı ve 90’ıncı dakika zaman aralığında atılmıştır. 2006 FIFA Dünya Futbol Kupası’nda maç başına gol sayısı önceki şampiyonalara göre düşmüştür. Atılan gol adedinin düşmesinde savunmaya dayalı oyunların ön plana çıkması yanında top özellikleri değişimi de etkili olmuştur (Team Geist). Pas sayısı arttıkça gol yüzde (%) oranı düşmüştür. Futbol oyununda kanat kullanımları gole ulaşmada önemli bir yeri oluşturmaktadır. Güncel değişim seyrini diğer teknik direktörlerden farklı olarak ilgi ve olanakları olduğu için takip eden çağdaş Teknik Direktörler, kendileri bu değişim sonucunda teknik ve taktik planlarında değişim yaparken, ülke içindeki diğer teknik adamlara da örnek olmalıdırlar

Anahtar Kelimeler:

2006 Fifa World Cup Goal Analysis According To Technical and Tactical Criteria
2007
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to analyze the goals at the 2006 FIFA World Cup according to technical and tactical criteria. It is intended to identify the factors in the preparation of the goal in the matches played and to provide some scientific data so that the technical directors can develop new training plans according to these factors. The data was analyzed with the video recording system and the match monitoring criteria. The match monitoring criterion is a hand-notation system (in the hand-notation system the data is manually written by hand in a form. The form is in the form of a chess table divided into squares according to the number of variables. The variables are followed in the order, the observed data is written by hand). The data obtained by the hand rating system was later evaluated on the computer in the SPSS statistical analysis program. In the 2006 FIFA World Cup, 32 teams played 64 matches and scored 147 goals and scored 2.30 goals per match. 89.06 percent of the matches passed the goal while 0.94 percent did not score the goal. The quarter-finals, semi-finals and final matches are 3 goals per match. In the group matches it was 2.44. A single goal was made at 42.5 percent. The short-pass rate before the goal is 61.7 percent and the long-pass rate is 38.3 percent (p<0.05). 40% of the passes given before the goal were given on the left and 25.8% on the right. The ratio of passes given with the foot before the goal is 89.2%. The ratio of passes given with the head before the goal is 10.8%. The goals were 82.5 percent in the penalty field, while 17.5 percent were shot while outside the penalty field. The highest percentage is 42 per cent. The goal ratio with the head is 21.7 % (p<0.01). The man’s score was 16.9 percent, while the direct hit was 83.1 percent (p<0.01). The goal ratio with the team’s own attack is 85.7%. The target ratio was 80.4%, while the target ratio was 19.6% (p<0.01). Those who have a lot of goals from the bottom right (%29.9). The maximum goal was scored at 29.25% in the 76th and 90th minutes. In the 2006 FIFA World Cup, the number of goals per match has decreased compared to the previous champions. As a result of the loss of the goal, the defence-based games came to the forefront in addition to the change of the ball characteristics (Team Geist). As the number of passes increased, the goal rate (%) decreased. In football, the use of the wings is an important place in achieving the goal. Contemporary Technical Directors who follow the current shift course because they have interests and possibilities, unlike other technical directors, while they are changing their technical and tactical plans as a result of this shift, they must be the example of other technicians within the country.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 761
Atıf : 7.329
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini