Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 80
 İndirme 27
Bütünleşik Pazarlama İletişimi Çalışmalarının Müşteri Sadakatine Etkisi: Süpermarket Zincirlerinde Bir Uygulama
2019
Dergi:  
Journal of Current Researches on Business and Economics
Yazar:  
Özet:

Perakende sektöründe süpermarket sayılarının giderek arttığı günümüzde, rekabetin artmasıyla birlikte işletmeler çeşitli pazarlama faaliyetleri içerisine girmektedir. Pazarlama kavramının geçmişten bu zamana gelişen süreçleri düşünüldüğü zaman iletişim kavramının sürekli artan bir değer ile pazarlama unsurunun içerisine girdiği görülmektedir. İletişim kavramının pazarlama unsurlarıyla bir araya gelmesiyle Bütünleşik Pazarlama İletişimi (BPİ) kavramı ortaya çıkmıştır. Tüketici merkezinde bir pazarlama fikri olan BPİ tüketiciyi satın alma düşüncesine kanalize eden, tüketicide marka sadakati ve bilinirliği oluşturan, tüketicinin markaya olan bağlılığını arttıran, yeni tüketicileri markaya bağlayan veya mevcut müşterileri elde tutan, müşteri ilişkileri yönetimi unsurlarını geliştirerek tüketiciye ulaşmayı amaçlayan bir pazarlama stratejisidir. Müşteri sadakati BPİ kavramının en önemli amaçlarından birisidir. Müşteri sadakati, bir mal ya da hizmetin tercih edilme sıklığı, söz konusu hizmetin müşterisi olma sıklığı olarak tanımlanabilmektedir. Bu çalışmada Alanya ilçesindeki süpermarket zincirlerinin yapmış olduğu BPİ faaliyetlerinin, müşteri sadakatine etkisi incelenmek istenmiştir. Bu amaç doğrultusunda 300 süpermarket zinciri müşterisine anketler online ve doğrudan görüşme şeklinde uygulanmış, söz konusu uygulanan anketler üzerinden analizler yapılmıştır. Elde edilen bulgular neticesinde süpermarket zinciri işletmelerin uyguladıkları BPİ uygulamalarının müşteri sadakatini pozitif yönde ve anlamlı bir şekilde etkilediği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Bütünleşik Pazarlama İletişimi Çalışmalarının Müşteri Sadakatine Etkisi: Süpermarket Zincirlerinde Bir Uygulama
2019
Yazar:  
Özet:

As the number of supermarkets in the retail sector is increasing today, with the increased competition, are entering various marketing activities. When considering the processes evolving from the past to the present time, it appears that the concept of communication enters the marketing element with a constantly increasing value. With the combination of the concept of communication with the marketing elements, the concept of Integrated Marketing Communication (BPI) emerged. A consumer-centered marketing idea is a marketing strategy that canalizes the consumer to the idea of buying, creates brand loyalty and consciousness in the consumer, increases the consumer's commitment to the brand, connects new consumers to the brand or retains existing customers, a marketing strategy that aims to reach the consumer by developing the customer relationship management elements. Customer loyalty is one of the most important objectives of the BPI concept. Customer loyalty, the frequency of preference of a good or service, can be defined as the frequency of being the customer of the service concerned. In this study, the BPI activities that the supermarket chains in the Alanya district have done, have been asked to study the impact on customer loyalty. For this purpose, 300 supermarket chain clients surveyed online and in the form of direct interview, the relevant survey was analyzed through the implemented survey. As a result of the findings obtained, the supermarket chain enterprises have found that the BPI applications they implement have a positive and meaningful impact on customer loyalty.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Journal of Current Researches on Business and Economics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 119
Atıf : 75
Journal of Current Researches on Business and Economics