Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
How could we detect circulating tumor cells in lung cancer patients? A brief study by flow cytometry
2018
Dergi:  
Online Türk Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dolaşımdaki tümör hücreleri (CTC’ler) karsinomların metastatik yayılımında önemli role sahiptir. Bu nedenle, son yıllarda birçok kanser türünde hastalığın seyri ve tedavi etkinliğinin anlaşılmasında yardımcı olabileceği düşünülen CTC’ler üzerine yoğunlaşılmıştır. Teknik yaklaşımlardaki gelişmeler ile özellikle akciğer kanseri gibi dokularına ulaşılması zor olan tümörlerde sıvı biyopsi olarak tüm kandan CTC tespitinin değeri her geçen gün artmaktadır. Tanı anında sıklıkla metastaz yaptıkları teşhis edilen akciğer kanseri, hem kadınlarda hem de erkeklerde kanser ölüm nedenlerinin birincil sebebidir. Çalışmamızın amacı akım sitometrisi ile akciğer kanserli hastaların periferik kan örneklerinde (7.5 mL) CTC tespitidir. Zenginleştirme ve saptama adımlarından oluşan modifiye ettiğimiz yöntemimiz ile CTC sayısının tespit edilmesi için 9 akciğer kanserli birey ve 9 sağlıklı birey çalışmaya dahil edilmiştir. Uyguladığımız metotta zenginleştirme basamağı için fikol yoğunluk gradiyent ayrımı ve immünomanyetik ayırma tekniği (CD45 negatif seçilim) gerçekleştirilmiştir. Sonrasında, zenginleştirilmiş hücreler arasında CTC’leri tespit etmek için, anti-epitelyal hücre adhezyon molekülünün ve sitokeratinlerin ekspresyonuna dayanan çok parametreli akım sitometrisi ile analiz yapılmıştır. Çalışmamız sonucunda akciğer kanserli hastaların tümünde CTC gözlenirken, sağlıklı bireylerde gözlenmemiştir (Z=3.823; p<0.001). Böylece, modifiye ettiğimiz metodun akciğer kanserinde CTC tespitinde kullanılabilirliği gösterilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

How could we detect circulating tumor cells in lung cancer patients? A brief study by flow cytometry
2018
Yazar:  
Özet:

Circular tumor cells (CTCs) play an important role in the metastatic spread of cancer. Therefore, in recent years, it has been focused on CTCs that are believed to help understand the course and effectiveness of the disease in many cancers. With the advances in technical approaches, the value of CTC detection from all the blood as a liquid biopsy in tumors that are difficult to reach the tissues, especially lung cancer, increases every day. Lung cancer, often diagnosed with immediate diagnosis metastases, is the primary cause of cancer death in both women and men. The aim of our study is to detect CTC in peripheral blood samples (7.5 mL) of lung cancer patients with flow cytometry. With our modified method, which consists of enrichment and detection steps, 9 lung cancer individuals and 9 healthy individuals were included in the study to identify the number of CTCs. The method we applied for the enrichment stage has been performed by the fical intensity gradient distinction and immunomagnetic separation technique (CD45 negative selection). Then, to identify CTCs between enriched cells, an anti-epithelial cell adhesion molecule and cytokeratine expression was analyzed with a multi-parametric flow cytometry. Our study found that CTC was not observed in healthy individuals (Z=3.823; p<0.001) in all lung cancer patients. Thus, the availability of the method we modified in the detection of CTC in lung cancer has been shown.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Online Türk Sağlık Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 463
Atıf : 746
2023 Impact/Etki : 0.165
Online Türk Sağlık Bilimleri Dergisi