Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
Türkiye’de Kentleşmenin Çevresel Kalite Üzerindeki Etkisine Yönelik Ampirik Bir Çalışma
2023
Dergi:  
JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy
Yazar:  
Özet:

Kentleşme ve çevre arasındaki ilişki son zamanlarda birçok araştırmacının ilgisini çekmektedir. Birçok ülkede kentleşmenin neden olduğu ek enerji tüketimi CO2 emisyonlarını artırmakta ve çevre kirliliğine yol açmaktadır. Bu çalışma, 1970-2020 döneminde Türkiye'de kentleşmenin çevre kalitesi üzerindeki etkisini test etmeyi amaçlamaktadır. Ampirik analiz için Fourier ARDL sınır testi yaklaşımı kullanılmıştır. FARDL sonuçları, değişkenler arasında uzun dönemli bir eşbütünleşme ilişkisini ortaya koymaktadır. Bağımsız değişkenlerin CO2 emisyonları üzerindeki etkisinin analiz edilmesi amacıyla FARDL modeline dayalı uzun dönem katsayı tahmin yöntemi kullanılmıştır. Elde edilen sonuçlar, Türkiye'de ekonomik büyüme, enerji tüketimi ve kentleşmenin CO2 emisyonlarını artırarak çevre kirliliğini artırdığını göstermektedir. Genel sonuçlar, Türkiye'nin uzun vadeli sürdürülebilir kentleşme stratejileri uygulaması gerektiğini kanıtlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

An Empirical Study On The Impact Of Urbanization On Environmental Quality In Turkey
2023
Yazar:  
Özet:

The relationship between urbanization and the environment has recently attracted researchers' attention. In many countries, additional energy consumption caused by urbanization increases CO2 emissions and leads to environmental pollution. This study aims to test the impact of urbanization on environmental quality in Turkey. For analysis, the study employs Fourier ARDL bounds testing approach for 1965-2020. FARDL results reveal a long-term cointegration relationship between the variables. The FARDL-based long-term coefficient estimation model is applied to examine the effect of independent variables on CO2 emissions in the long run. Estimation results show that economic growth and urbanization increase environmental pollution by increasing CO2 emissions in Turkey. Overall results prove that Turkey should implement long-term sustainable urbanization strategies.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 326
Atıf : 545
JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy