Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
PERFORMANS DEĞERLENDİRMEDE 360 DERECE YÖNTEMİ VE KAHRAMANMARAŞ’TA OKUL YÖNETİCİLERİNE UYGULAMASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
2015
Dergi:  
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma Kahramanmaraş bağlamında okul yöneticilerinin performansının 360 derece performans değerlendirme yöntemiyle ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla öncelikle detaylı bir yazın taraması gerçekleştirilmiş ve önceki çalışmalar konu, yöntem ve bulgular bakımından değerlendirilmiştir. Uyarlanan ölçek, ön-testi akademisyenlere ve yöneticilere yapılarak rastsal yöntemlerle belirlenen örnekleme uygulanmıştır. Edinilen 255 cevap güvenirlik, tanımsal istatistikler, ANOVA, korelasyon ve faktör analizleriyle analiz edilmiştir. Sonuç olarak yöneticilerin performansının olumlu olduğu belirlenmiştir. Yaş ve kıdem bakımından cevaplarda anlamlı farklılıklar belirlenmiştir. Ayrıca yöneticilerin örgütlenme, iletişim ve takım çalışmasında iyi oldukları gözlenmiştir. Son olarak stratejik yönetim, liderlik ve problem çözme hususunda daha iyi performans sergilemeleri için özendirici unsurlara ihtiyaç olduğu anlaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2015
Yazar:  
0
2015
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 471
Atıf : 362
2023 Impact/Etki : 0.022
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)