Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 8
Investigation of the Relationship between Attitudes to Moral Decision Making and Moral Disengagement in Youth Student Basketball Players
2020
Dergi:  
Pamukkale Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, okul sporu yapan genç basketbolcu öğrencilerin ahlaki karar alma tutumları ile ahlaktan uzaklaşmaları arasındaki ilişkiyi belirlemektir. Katılımcılar Okullar Arası Basketbol Grup Şampiyonası'nda yarışan 98 kız (% 43,4) ve 128 erkek (% 56,6) toplam 223 lise öğrencisi sporcudan oluşmaktaydı. Ortalama yaşları 16,16 yıl ve ortalama spor deneyimleri 6,15 yıl idi. Veri toplama aracı olarak kullanılan her iki ölçek de verilerle kabul edilebilir bir uyum gösterdi. Korelasyon analizi, ahlaktan uzaklaşmanın hile (r = 0.47) ve yarışmaseverlik (r = 0.47) ile pozitif ilişkili olduğunu göstermiştir. Regresyon analizleri, hile, yarışmaseverlik ve adilce kazanmayı koruma (KWIP) değişkenlerinin, sporda ahlaktan uzaklaşmanın toplam varyansının yaklaşık% 31'ini açıkladığını göstermiştir (R=0.554, R2=0.307, p=0.000). Araştırmadan elde edilen kanıtlar, hile ve yarışmaseverlik tutumlarının ahlaktan uzaklaşmanın önemli yordayıcıları olduğunu fakat KWIP'in olmadığını göstermiştir. Hile ve yarışmaseverliği benimseyen sporcu öğrencilerin ahlaktan uzaklaşma mekanizmalarını daha fazla kullanabilecekleri söylenebilir. Buna ek olarak, olumlu sosyal tutumlara sahip olmanın sporcu öğrencilerde ahlaktan uzaklaşmayı azalttığına dair kanıt yoktur.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Pamukkale Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 326
Atıf : 895
Pamukkale Spor Bilimleri Dergisi