Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 10
Bireylerin Finansal Risk Toleransı, Finansal Okuryazarlık ve Finansal Tutumunun Finansal Davranışları Üzerindeki Etkisi
2022
Dergi:  
JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy
Yazar:  
Özet:

Kişisel finans literatüründe yapılan araştırmalar, bireylerin finansal kararlarında psikolojik faktörlerden etkilendiğini ortaya koymaktadır. Bu bağlamda bireylerin finansal davranışlarını incelemeye yönelik çalışmalarda sosyokültürel ve demografik faktörlere yönelik araştırmalar yetersiz kalmaktadır. Araştırmada finansal risk toleransı, finansal okuryazarlık ve finansal tutum faktörlerinin bireylerin finansal davranışları üzerindeki etkileri incelenmeye çalışılmıştır. Türkiye'de yer alan İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Sivas ve Karabük şehirlerinden 1347 kişinin gönüllü katılımıyla elde edilen veriler anket yöntemi ile toplanmıştır. Toplanan veriler çoklu doğrusal regresyon yöntemi ile analiz edilmiştir. Sonuç olarak; bireylerin finansal davranışlarını etkileyen faktörleri incelemeyi amaçlayan çalışmada, finansal risk toleransı, finansal okuryazarlık ve finansal tutumun, finansal davranış üzerinde anlamlı bir etkiye sahip olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Individuals' Financial Risk Tolerance, Financial Literacy and Financial Attitude On Their Financial Behaviors
2022
Yazar:  
Özet:

Studies in the personal finance literature reveal that individuals are influenced by psychological factors in their financial decisions. In this context, research on sociocultural and demographic factors is insufficient in studies to examine financial behavior of individuals. In the research, the effects of financial risk tolerance, financial literacy, and financial attitude factors on individuals' financial behaviors are tried to be examined. The data obtained with the voluntary participation of 1347 individuals from İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Sivas, and Karabük cities of Turkey were collected by questionnaire method. The collected data were analysed by multiple linear regression method. As a result, in the study, which aims to examine the factors affecting the financial behavior of individuals, it has been determined that financial risk tolerance, financial literacy and financial attitude have a significant effect on financial behavior.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 326
Atıf : 545
2023 Impact/Etki : 0.223
JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy