Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 9
K2ẄL2 ÇOR YAZITI VE YAZITTA YER ALAN BAZI SÖZCÜKLER ÜZERİNE
2019
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Moğolistan’da bulunan ve Köktürk Kağanlığına ait yazıtlardan olan K2ẄL2 Çor yazıtı hakkında genel bir değerlendirmeye yer verilmiş ve yazıt içeriği ile ilgili özellikle ihtilaflı konulara eğilen araştırmalara değinilmiştir. K2ẄL2 Çor yazıtı, başta yazıt kahramanının/kahramanlarının adı ile kimliği olmak üzere yazıt içerisinde geçen ve araştırıcılarca farklı şekillerde okunup anlamlandırılan YGR sözcüğü ve oplayu teg- söz öbeği üzerinde okuma /anlamlandırma hususunda fikir birliğine varılmış değildir. K2ẄL2 Çor da dâhil olmak üzere diğer yazıtlar üzerindeki çalışmalar da sürmektedir ve görünen o ki tüm sorunlar halledilene kadar da sürecektir. Çalışmada, K2ẄL2 , oplayu teg- ve YGR ifadeleri ayrı başlıklar altında ele alınmış, her başlık altında söz konusu ifade ile ilgili fikir beyan eden araştırmacıların görüşlerine yer verilmiştir. Çalışmada, K2ẄL2 Çor yazıtı özelinde yazıtların son sözlerini henüz söylemedikleri, karanlıkta kalan noktaların yeni araştırmalarla aydınlığa çıkarılmaları gerektiği ifade edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

K2L2 on the SOR and SOR'S SOR'S SOR'S SOR'S SOR'S SOR'S SOR'S
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, a general assessment of the K2L2 Çor writings, which are found in Mongolia and belonging to the Köktürk Kağanlığı, was placed and the research focused on specifically controversial issues related to the content of the writings. K2L2 Zor writings have not reached an agreement on the reading/reflecting of the word YGR and the word oplayu teg-word that is read and understood in different ways by the researchers, including the name of the writer/heroes and their identity. The work on other writings, including K2JL2 Choir, is ongoing, and it seems that it will take until all the problems are resolved. In the study, K2L2 , oplayu teg- and YGR expressions were addressed under separate titles, and under each title were included the opinions of researchers who expressed their opinion about the expressions in question. In the study, K2 JulyL2 Choir writings specifically not yet said the last words of the writings, the remaining points in the dark should be brought to light with new research.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 259
Atıf : 243
2023 Impact/Etki : 0.118
Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Dergisi