User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 17
 Downloands 3
Türk Araştırmalarında Kafkas İslam Ordusunun Şuşa Zaferi
2022
Journal:  
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi
Author:  
Abstract:

Azerbaycan, 28 Mayıs 1918'de zor tarihi koşullar altında bağımsızlığını ilan etmiştir. Azerbaycan halkının bağımsızlığına ve varlığına yönelik ciddi tehditlerin bulunduğu böylesine karmaşık tarihi koşullarda Azerbaycan Hükümeti, Osmanlı Devleti ile 4 Haziran'da 1918 yılında Batum şehrinde imzalanan Dostluk Antlaşması'nın 4.Maddesi uyarınca Osmanlı Devletinden askeri yardım talebinde bulunmuştur. Bu istek üzerine, Azerbaycan'ın yardımına sınırlı sayıda Osmanlı askeri gücü gönderilmişti. Azerbaycan'a gelen bu kuvvetlerle, Azerbaycan'ın milli askeri kuvvetleri temelinde Kafkas İslam Ordusu oluşturulmuştu. Kafkas İslam Ordusu, Gence şehrinden Bakü şehrine kadar muzaffer bir savaş rotası geçti. 15 Eylül 1918'de Bakü şehri işgalci güçlerden kurtarıldı ve yeni kurulan Azerbaycan devletinin merkez şehri oldu. Bakü şehrinin kurtarılmasından sonra Kafkas İslam Ordusu güçlerinin bir kısmı Karabağ'a gönderildi. Bu bölgeyi ele geçiren Ermeni-Taşnak kuvvetlerine sert bir darbe vuruldu ve Karabağ'ın merkez şehri Şuşa şehrinde Azerbaycan devletinin bayrağı çekildi. Bu makale, Kafkas İslam Ordusu'nun Şuşa zaferine ve bu zaferin Türkçe çalışmalarda nasıl incelendiğine yer vermiştir.

Keywords:

Shusa’s Victory Of Caucasian Islamic Army In Turkish Studies
2022
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles




Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 908
Cite : 1.144
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi