Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 21
 İndirme 1
Madame Bovary'deki burjuva karakterler üzerine bir inceleme
2013
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Madame Bovary romanında yer alan tüm karakterler ait oldukları toplumsal sınıfın yaşam kültürünün, normlarının ve değer yargılarının özelliklerini taşırlar. Bu özellikleri ele veren en önemli gösterge içinde yaşadıkları somut gerçeklikler karşısında gösterdikleri tavırlardır. Flaubert’in taşra (Normandiya) burjuvazisini çerçeve olarak aldığı romanın ana kahramanı Emma Bovary’nin çevresinde yer alan ve ikinci derecede önemli kişilerin hepsi kişisel karakter özelliklerinin dışında ortak davranış modelleri sergilerler. 1830’lu yıllardan itibaren yükselmeye başlayan taşra burjuvazisini simgeleyen kasaba doktoru Charles Bovary, eczacı M. Homais ve tüccar Lheureux, Emma Bovary’nin dramatik yazgısını belirlerler. Romanın alt başlığı olan Taşra Adetleri, kendi değerleri içine kapanmış, kalıp düşünceler içinde yaşayan, statükocu, entelektüelliğe, sanata ve edebiyata sırt çeviren, maddiyatçı, sıradan ve bayağı küçük burjuva geleneklerinin bir eleştirisidir. Edilgen kişiliği, bencilliği, konformizmi ve dar ufkuyla yaşamı fiziksel haz ve maddi doyuma indirgeyen Charles Bovary taşra burjuvazisinin bayağılık, niteliksizlik ve budalalığını ortaya koyarken, eczacı Homais ve tüccar Lheureux çıkarcılık, fırsatçılık, sömürü, para hırsı, toplumsal nüfuz, gösteriş ve kendini beğenmişliğin ve maddiyatçı ahlakın simgesi olurlar.

Anahtar Kelimeler:

A review of the bourgeois characters in Madame Bovary
2013
Yazar:  
Özet:

All the characters in the novel Madame Bovary carry the characteristics of the life culture, norms and values of the social class to which they belong. The most important indicator to deal with these features is the attitudes they show against the concrete realities they live in. The main hero of the novel, Emma Bovary, which Flaubert took the bourgeoisie as a framework, and all of the second-degree important persons show common behavior patterns, except for their personal character characteristics. The city doctor Charles Bovary, which symbolizes the rise of the bourgeoisie from the 1830s, the pharmacist M. Homais and the merchant Lheureux, identify the dramatic story of Emma Bovary. The subtitles of the novel, the Taşra Parties, are a criticism of its own values, the statue, the intellectuality, the art and the literature, the materialist, ordinary, and very small bourgeois traditions. While Charles Bovary demonstrates the abomination, invalidity and stupidity of the bourgeoisie, which, with his personality, selfishness, conformism and narrow horizon, puts life down to physical pleasure and material satisfaction, the pharmacist Homais and the trader Lheureux become the symbols of excitement, opportunity, exploitation, money aspiration, social influence, demonstration and self-giveness and material morality.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.206
Atıf : 4.787
2023 Impact/Etki : 0.31
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute