Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
TÜRKİYE'NİN YERELDE GÖÇ YÖNETİMİ ÜZERİNE BİR İNCELEME
2023
Dergi:  
Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Göç, çok farklı disiplinlerle iç içe geçmiş, tarih boyunca da var olmuş bir kavramdır. Her ne kadar tüm insanlığın inkar etmediği bir durum olsa da henüz üzerinde mutabık kalınmış net bir tanımı bulunmamaktadır. Türkiye tarih boyunca yoğun kitlesel göçlere maruz kalan bir ülkedir. Özellikle Osmanlı son dönemlerinden günümüze kadar birçok politikayı önemli seviyede etkileyen göç hareketleri, göç politikaları ve kurumsallaşma konusunda net bir tavrın ortaya konulmasına engel olmuştur. Bu ise kurumsallaşma ve net bir politika belirleme konusunda olumsuz etki yapmıştır. Çalışmamızda günümüzde Türkiye’nin göç yönetim yapısı içerisinde yerelde göç yönetimi genel olarak ele alınacak, devamında da bu alan üzerine Suriyeli göç dalgası özelinde eksik yönleri üzerinde durulacaktır ve önerilerde bulunulacaktır. Literatürde salt yerelde göç yönetimi üzerine çalışma olmaması, bu çalışmayı önemli yapan nedendir. Literatür tarama yöntemi kullanılarak ortaya konulan çalışmamız, birincil kaynaklardan yararlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A Study On Turkey's Local Migration Management
2023
Yazar:  
Özet:

Migration is a concept that has been intertwined with many different disciplines and has existed throughout history. Although it is a situation that all humanity does not deny, there is no clear definition agreed on yet. Turkey is a country that has been exposed to intense mass migration throughout history. Migration movements, which had a significant impact on many policies, especially from the last period of the Ottoman Empire to the present, prevented a clear stance on immigration policies and institutionalization. This has had a negative impact on institutionalization and setting a clear policy. In our study, local migration management will be discussed in general within the migration management structure of Turkey today, and the deficiencies in this field will be emphasized and suggestions will be made in the context of the Syrian migration wave. The reason why this study is important is that there is no study on local migration management in the literature. Our study, which was put forward by using the literature review method, benefited from primary sources.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 144
Atıf : 52
Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi