Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Birleştirilmiş Sınıflarda Karşılaşılan Problemler ve Olası Çözüm Önerileri Üzerine Yapılan Lisansüstü Çalışmaların Doküman Analizi İle İncelenmesi
2023
Dergi:  
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, birleştirilmiş sınıflarda karşılaşılan problemler ve olası çözüm önerileriüzerine yapılan lisansüstü çalışmaların doküman analizi ile incelenmesidir. Çalışmanın amacı doğrultusunda 2012-2022 yılları arasında yürütülmüş olan toplam 20 lisansüstü tezi incelenmiştir. Bu amaç kapsamında birleştirilmiş sınıflarda karşılaşılan problemler ve olası çözüm önerilerini inceleyen çalışmaların temel özellikleri ele alınmıştır. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden biri olan doküman analizi yöntemi kullanılmıştır. Veri analiz yöntemi olarak nitel veri analiz tekniklerinden olan betimsel analiz tekniğinden yararlanılmıştır. Birleştirilmiş sınıflı okulların problemleri ve olası çözüm önerileri ile ilgili yapılan lisansüstü çalışmaların incelenmesinde; araştırmacılar tarafından ilgili literatürden yararlanılarak geliştirilen 'Yayın İnceleme Formu' kullanılmıştır. Araştırma bulgularına göre; birleştirilmiş sınıflarda karşılaşılan problemler ve olası çözüm önerileri ilgili yapılan lisansüstü çalışmalar ile ilgili en fazla tezin 2014 yılında yapıldığı ve araştırma türü olarak nicel araştırma yöntemlerinin tercih ettikleri görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Examination Of Postgraduate Studies On Problems Faced In Combined Classes and Possible Solution Suggestions By Document Analysis
2023
Yazar:  
Özet:

Purpose of this study is to examine the postgraduate studies on the problems faced in multigrade (the combined) classrooms and possible solution suggestions by document analysis. In line with the purpose of the study, a total of 20 postgraduate theses conducted between 2012-2022 were examined. Within the scope of this purpose, the main features of the studies that examine the problems faced in multigrade classes and possible solution suggestions are discussed. The document analysis method, which is one of the qualitative research methods, was used in the study. As a data analysis method, descriptive analysis technique, which is one of the qualitative data analysis techniques, was benefitted. In the examination of postgraduate studies on the problems of schools with multi-grade (the combined) and possible solution suggestions; 'Publication Review Form' developed by the researchers benefitting from the relevant literature was used. According to the study findings; It is seen that the most thesis in number related to the problems faced in multigrade classrooms and possible solution suggestions were made in 2014 and quantitative research methods were preferred as the research type.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 908
Atıf : 1.144
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi