Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 120
 İndirme 23
Türkiye Ekonomisi Açısından Endüstri 4.0 ve Rekabet Gücü İlişkisi
2020
Dergi:  
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Endüstri 4.0 modern teknolojilerle, modern değer zincirlerini bir araya getiren üretimde ortaya çıkan dijital dönüşümün yarattığı son sanayi devrimidir. Bu dönüşüm, gerçek ve dijital sistemleri, bilişimi, Nesnelerin İnterneti ile çeşitlilik kazanan İnternet servislerini içinde barındırır. Endüstri 4.0 internet, bilişim, sensor, otomasyon, yapay zekâ – makine öğrenmesi ve robotik teknolojilerin sanayiyi önemli düzeyde etkilemesi ve değiştirmesi ile meydana gelen bir süreçtir. Günümüzde sanayi üretiminde yaşanan büyük değişimler ve sanayi devrimleri, ülkeleri rekabet gücü elde edebilmek için söz konusu değişim hareketine uyum sağlamak zorunda bırakmıştır, elde etmek istedikleri bu rekabet gücü için bazı stratejiler geliştirmişlerdir. Bu süreç 2011 yılında başlamış ve Endüstri 4.0 olarak adlandırılmıştır. Bu süreçten en önemli iki beklenti, yüksek verimlilik ve yüksek katma değer elde etme beklentisidir. Gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerin süreci yakalayıp sürdürebilmeleri, gelecekte uluslararası konjonktürün neresinde olacaklarının belirlenmesi açısından oldukça önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

Industry 4.0 and the Relationship of Competitive Power
2020
Yazar:  
Özet:

Industry 4.0 is the latest industrial revolution created by the digital transformation in production that unites modern technologies, modern value chains. This transformation contains real and digital systems, information, Internet of Things and Internet services winning diversity. Industry 4.0 is a process that occurs with the internet, computer, sensor, automation, artificial intelligence - machine learning and the significant impact and change of robotic technologies on the industry. The major changes in industrial production today and the industrial revolutions have forced the countries to adapt to the change movement in order to gain competitiveness, they have developed some strategies for this competitiveness they want to gain. This process began in 2011 and Industry 4. It is called 0. The two most important expectations from this process are high efficiency and high added value expectations. The ability of advanced and developing economies to capture and continue the process is very important in terms of determining where the international situation will be in the future.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Özet:

Endüstri 4.0; modern teknolojilerle, modern değer zincirlerini bir araya getiren üretimde ortaya çıkan dijital dönüşümün yarattığı son sanayi devrimidir. Bu dönüşüm, gerçek ve dijital sistemleri, bilişimi, Nesnelerin İnterneti ile çeşitlilik kazanan İnternet servislerini içinde barındırır. Endüstri 4.0; internet, bilişim, sensor, otomasyon, yapay zekâ – makine öğrenmesi ve robotik teknolojilerin sanayiyi önemli düzeyde etkilemesi ve değiştirmesi ile meydana gelen bir süreçtir. Günümüzde sanayi üretiminde yaşanan büyük değişimler ve sanayi devrimleri, ülkeleri rekabet gücü elde edebilmek için söz konusu değişim hareketine uyum sağlamak zorunda bırakmıştır, elde etmek istedikleri bu rekabet gücü için bazı stratejiler geliştirmişlerdir. Bu süreç 2011 yılında başlamış ve Endüstri 4.0 olarak adlandırılmıştır. Bu süreçten en önemli iki beklenti, yüksek verimlilik ve yüksek katma değer elde etme beklentisidir. Gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerin süreci yakalayıp sürdürebilmeleri, gelecekte uluslararası konjonktürün neresinde olacaklarının belirlenmesi açısından oldukça önemlidir.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 478
Atıf : 4.748
2023 Impact/Etki : 0.185
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi