Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 38
 İndirme 10
Başa Çıkma ve Psikolojik Dayanıklılık Bağlamında COVID-19 Korkusu İçin Bir Baş Etme Modeli
2021
Dergi:  
FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

COVID-19’un yayılması birkaç hafta içinde salgın düzeyine ulaştı. İnsanlar COVID- 19›dan psikolojik olarak etkilendikleri için başa çıkma ve dini başa çıkma tarzlarına yöneldi. Bu bağlamda, bu çalışmanın temel amacı COVID-19 korkusu, psikolojik dayanıklılık, başa çıkma ve dini başa çıkma arasındaki ilişkiyi ortaya koymaktır. Nicel araştırma yönteminin tercih edildiği bu makalede, araştırma deseni olarak ilişkisel tarama deseni benimsenmiştir. Toplanan veriler, korelasyon ve yapısal eşitlik modellemesi kullanılarak analiz edilmiştir. Bulgulara göre, kadınlar, bekarlar, düşük gelirli insanlar ve kronik rahatsızlığı olanlar COVID-19’dan daha çok korkmaktadır. Ayrıca, psikolojik dayanıklılığın, çözüm odaklı başa çıkma ile COVID-19 korkusu arasındaki olumsuz ilişkide arabulucu bir rol oynadığı bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

A Coping Model For The Fear Of Covid-19 In The Context Of Coping and Psychological Resilience
2021
Yazar:  
Özet:

The spread of COVID-19 reached pandemic rates in a few weeks. People have turned to coping and religious coping styles as a result of the psychological effects of COVID- 19. In this context, this study’s primary purpose is to reveal the relationship between fear of COVID-19, resilience, coping, and religious coping. In this article, where the quantitative research method was used, the relational screening design was adopted as the research design. Collected data were analyzed using correlation and structural equation modeling. According to the findings, women, single people, people from low-income families, and people with chronic conditions are more afraid of COVID-19. Also, resilience has been found to play a mediating role in the negative relationship between task-oriented coping and fear of COVID-19.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; İlahiyat; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 897
Atıf : 2.109
FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi