Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Covıd-19 Korkusu, Ruh Sağlığı ve Dini Başa Çıkma Arasındaki İlişki: Risk Grubundaki Yaşlılar Üzerine Ampirik Bir Araştırma
2024
Dergi:  
ONERI
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, salgın ile başa çıkma sürecinde dinin rolüne odaklanarak yaşlı bireylerden müteşekkil bir örneklem üzerinde Covid-19 korkusu, depresyon, anksiyete, stres ve dini başa çıkma arasındaki ilişkiyi ortaya çıkarmayı hedeflemektedir. Araştırmada temel değişkenler arasında meydana gelen korelasyonel ilişki, tarama metoduyla yapılan nicel bir araştırma deseninde irdelenmiştir. Diğer taraftan araştırma grubunun bazı sosyo- demografik özellikleri ile Covid-19 korkusu arasındaki farklılaşmalar, araştırmanın amaçları kapsamında ele alınmıştır. Doğu Karadeniz bölgesinde yaşayan, tesadüfi yöntemle seçilen 60 yaş üzeri 398 yaşlı birey ile gerçekleştirilen araştırmada ilgili değişkenler arasındaki farklılaşmalar tespit edilmiştir. Araştırmadan elde edilen bulgular, kronik hastalığa sahip olan ve Covid-19 sebebiyle yakınını kaybeden bireylerin Covid-19 korku düzeylerinin daha yüksek olduğunu göstermektedir. Araştırmada Covid-19 korkusu ile depresyon, anksiyete ve stres düzeyleri arasında; ayrıca Covid-19 korkusu ile olumsuz dini başa çıkma arasında anlamlı ilişki olduğu görülmektedir. Diğer taraftan depresyon, anksiyete ve stres düzeyleri ile olumsuz dini başa çıkma arasında anlamlı ilişki bulunduğu tespit edilmiştir. Buradan hareketle olumsuz ruh sağlığı göstergelerinin daha çok olumsuz dini başa çıkma stilleri ile ilişkili olduğu ifade edilebilir.

Anahtar Kelimeler:

The Association Between Fear Of Covid-19, Mental Health, and Religious Coping: An Empirical Research Among Vulnerable Older Individuals
2024
Dergi:  
ONERI
Yazar:  
Özet:

This study specifically concentrates on investigating the role of religion in coping with Covid-19 and examines the association between fear of Covid-19, depression, anxiety, stress, and religious coping within a sample of elderly individuals. Employing a quantitative research design with a survey methodology, the study examines the correlational relationship between the primary variables. Additionally, the research objectives include addressing the variations in fear of Covid-19 in relation to certain socio-demographic characteristics within the research group. The sample consists of 398 randomly selected elderly individuals aged 60 and above residing in the Eastern Black Sea region. By analyzing the relevant variables, the study identifies notable distinctions. The findings derived from the research reveal that individuals with chronic illnesses and those who have experienced the loss of a relative due to Covid-19 exhibit higher levels of fear of the virus. Moreover, the study establishes significant associations between fear of Covid-19 and levels of depression, anxiety, and stress, as well as between fear of Covid-19 and negative religious coping. Additionally, a noteworthy correlation is observed between depression, anxiety, and stress levels and negative religious coping. Consequently, it can be inferred that negative mental health indicators are primarily linked to negative religious coping styles.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








ONERI

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 475
Atıf : 2.595
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini