Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 15
 İndirme 2
BİR OTOMOBİL YAN SANAYİ TEDARİKÇİSİNDE DÜNYA KLASINDA ÜRETİM UYGULAMASI
2020
Dergi:  
Endüstri Mühendisliği
Yazar:  
Özet:

Günümüz işletmeleri ayakta kalabilmek, küresel rekabet ortamında mücadele edebilmek ve operasyonel performanslarını artırabilmek için sürekli iyileşebilen, dönüşebilen ve yeni teknoloji ve uygulamalara adapte olabilen sistem ihtiyacı ve arayışı içindedirler. Yalın üretim temeline dayandırılan dünya klasında üretim (World Class Manufacturing-WCM) sürekli iyileşme temelinde üretim performansını arttırabilmek için en iyi uygulamaları arayan, operasyonel mükemmelliği ve rekabetçiliği hedefleyen bir üretim yaklaşımıdır. 2000'li yıllarda klasik yaklaşımdan modern yaklaşıma evrilen dünya klasında üretim, esnek ve çevik olmaya odaklanmıştır. Modern dünya klasında üretim modeli 10 operasyonel ve 10 yönetsel sütunun eşgüdüm içerisinde çalışmasını sağlayan sistematik bir yapıdan oluşur. Bu çalışmada, operasyonel sütunlardan işyeri organizasyonu sütunu (Workplace Organization-WO) hedef alınarak bir otomotiv yan sanayi tedarikçisinin sistem performansının yükseltilmesi amaçlanmıştır. Çalışmada, sistem performansını geliştirmek için başlıca kayıplar 3M analizi ve katma değeri olmayan aktivite (NVAA) analizi ile belirlenmiş, TIE kaizen yapılabilecek iyileştirme alanları belirlenip tek parça akışı uygulaması ile kayıplar giderilmeye çalışılmıştır. Tek parça akışı uygulaması ile çevrim süresinin kısalması, kalite problemlerinin azalması ve iş yükü dengesizliklerinin önüne geçilmesi beklenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Application of production in the world class in a car manufacturer
2020
Yazar:  
Özet:

Today’s are in the need and search for a system that can be constantly improved, transformed and adapted to new technologies and applications to be able to stand up, fight in a global competitive environment and improve their operational performance. World Class Manufacturing (WCM) is a world-class production approach aimed at operational excellence and competitiveness, seeking the best practices to improve production performance on the basis of continuous improvement. In the 2000s, it evolved from a classic approach to a modern approach, focusing on being productive, flexible and flexible in the world class. In the modern world class, the production model consists of a systematic structure that allows 10 operational and 10 management columns to work in coordination. This study aimed at improving the system performance of an automotive sub-industrial supplier by targeting the workplace organization column from operational columns (Workplace Organization-WO). In the study, the main losses to improve the system performance were identified by 3M analysis and non-added value activity (NVAA) analysis, the areas of improvement that could be done by TIE kaizen and the attempt to fix the losses by the application of a single piece flow. With the application of single-part flow, the shortening of the circle time, the reduction of quality problems and the prevention of workload imbalances are expected.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Endüstri Mühendisliği

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 170
Atıf : 406
2023 Impact/Etki : 0.339
Endüstri Mühendisliği