User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 10
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri U Thant’ın Küba Füze Krizindeki Misyonu: Türk Basını Üzerinden Bir Okuma
2023
Journal:  
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi
Author:  
Abstract:

Soğuk Savaş dönemini nükleer kriz ortamına getiren Küba Füzeleri bunalımında, Birleşmiş Milletler ve Teşkilatın Genel Sekreteri U Thant’ın görevi yadsınamaz. İkinci Dünya Savaşından sonra ilan edilen amacıyla farklı coğrafyalarda savaşların önlemesini sağlamak için kurulan Birleşmiş Milletler, Soğuk Savaş döneminde ABD-Sovyet Rusya ve Küba arasındaki bu krizi bertaraf ederek dünyanın büyük bir eşikten geçmesini sağladı. Küba füze krizi, Genel Sekreter U Thant’ın göreve gelmesinden 10 ay sonra ortaya çıkan bu krizi başarıyla yönetmesi bakımından da kayıtlara geçmiştir. Küba Füze Krizine yönelik yapılan akademik çalışmalarda, Teşkilata seçilen ilk Asyalı, Budist Genel Sekreter U Thant’ın misyonuna değinilmeyerek, krizin genellikle dış politika seyri üzerinde durulmaktadır. Çalışmanın eksik olan bu boşluğu doldurması hedeflenmektedir. Çalışmada, tarama ve tahlil yöntemleri kullanılmıştır. Dönemin yüksek tirajlı gazeteleri Cumhuriyet, Tercüman, Hürriyet, Milliyet, Dünya, Akşam, Yön ve Akis dergilerindeki haberler ve köşe yazıları üzerinden Küba füze krizinde Genel Sekreter U Thant’ın rolü ve krizin seyrini nasıl değiştirdiği değerlendirilecektir.

Keywords:

0
2023
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles




Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 908
Cite : 1.181
2023 Impact : 0.083
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi