Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 42
 İndirme 25
ÇALIŞMAYAN KADINLARIN CAM TAVAN ALGILARI
2021
Dergi:  
Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı; çalışmayan kadınların cam tavan algılarını tespit etmek ve kendilerine ilişkin algıları ile bazı sosyo-demografik özelliklerinin farklılık oluşturup oluşturmadığını ortaya çıkarmaktır. Tanımlayıcı kesitsel tipte olan araştırma, iki ilin merkezinde yaşayan kadınlara uygulanmıştır. Araştırma öncesinde etik izin ve kurumsal izinler alınmış katılımcılara bilgilendirilmiş onam formu verilmiştir. Yaş aralığı, eğitim düzeyi, gelir düzeyi algısı, aile tipi, medeni durum, çocuk sahibi olma durumu, çocuğun cinsiyeti, eşin çalışma durumu, sosyal etkinliklere katılma durumu ve kişilik yapısı algısı değişkenlerinin cam tavan algısının bazı maddeleri açısından farklılık oluşturduğu görülmüştür. İyileştirilebilir/geliştirilebilir sosyo demografik özelliklerden birçoğu cam tavan algısı açısından farklılık oluşturmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Glass Ceiling Perceptions Of Non-working Women
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine the perceptions of women who do not work and t ofind out whethe rtheir perceptions and socio-demographic characteristics differ. This descriptive cross-sectional study was conducted in the center of two provinces. In formed consent forms were given to the participants who received ethical and institutional permissions before the study. Age interval, education level, income level perception, family type, marital status, having a child, gender of the child, spouse's working status, participating in social activities and personality structure were found to be different in terms of someitems of glassceiling perception. Many of the socio-demographic characteristics that can be improved / improve ddiffer in terms of glassceiling perception.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 545
Atıf : 7.858
2023 Impact/Etki : 0.305
Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi