Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
SINIF ÖĞRETMENLERİNİN ÜSTÜN YETENEKLİLERİN EĞİTİMİNE YÖNELİK YETERLİK ALGILARI
2021
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Günümüzde ülkeler nitelikli insan kaynağına ulaşmak için yoğun çaba sarf etmekte ve eğitim sistemlerini buna göre düzenlemektedir. Ülkemizde bu doğrultuda üstün yetenekli bireylerin tanılama, yönlendirme ve eğitim süreçlerinde sınıf öğretmenlerine önemli sorumluluklar düşmektedir. Bu araştırmanın amacı ise üstün yeteneklilerin eğitiminde önemli bir rolü olan sınıf öğretmenlerinin üstün yeteneklilerin eğitimine yönelik yeterlik algılarını tespit etmektir. Bu araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden olgubilim deseni kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu amaçlı örnekleme yöntemlerinden maksimum çeşitlilik örneklemesi ile belirlenen Milli Eğitim Bakanlığı’ nda görev yapan 10 sınıf öğretmeni oluşturmuştur. Araştırmada veri toplama aracı olarak yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmış olup veriler betimsel analiz yöntemi ile analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda sınıf öğretmenlerinin kendilerini üstün yetenekli öğrencilerin eğitimi konusunda yetersiz gördüğü saptanmıştır. Sınıf öğretmenlerinin üstün yetenekli öğrencilerin eğitimi sırasında fiziksel imkanların yetersizliği, veli kaynaklı sorunlar, materyal eksikliği gibi bazı sorunlar yaşadığı da saptanmıştır. Araştırma sonuçlarından yola çıkarak araştırmacılar sınıf öğretmenlerinin üstün yeteneklilerin eğitimi konusunda hizmetiçi eğitim alması, veli semineri ve materyal temini gibi bazı öneriler sunmuşlardır.

Anahtar Kelimeler:

The highest level of teaching skills of teachers
2021
Yazar:  
Özet:

Today, the countries are struggling to qualified human resources and regulate their educational systems accordingly. In our country, in this direction, the recognition, guidance and education processes of superior skilled individuals have significant responsibilities to class teachers. The aim of this research is to identify the perceptions of the class teachers who have an important role in the education of superior talents. In this study, the methods of research have been used. The study group formed 10 class teachers who work in the Ministry of National Education determined with the maximum variety of sampling methods for the purpose of the study. In the study, a semi-configured conversation form was used as a data collection tool and the data was analyzed using the visual analysis method. The study found that classmates found themselves insufficient in the education of superior talented students. It has also been found that class teachers experience some problems during the training of superior skilled students, such as physical capacity deficiency, problems caused by the parent, lack of material. Based on the results of the research, the researchers have presented some recommendations such as servicing training in the training of superior talents of classmates, counseling seminars and material provision.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 681
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences