Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 53
 İndirme 11
Sınıf Öğretmeni Adaylarının Görsel Sanatlar Eğitimi Dersine Yönelik Görüşleri
2020
Dergi:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet: Bu araştırmanın temel amacı, sınıf öğretmenliği anabilim dalında öğrenim gören öğrencilerin Görsel Sanatlar dersine yönelik görüşlerini belirlemektir. Bu doğrultuda nitel araştırma desenlerinden durum çalışması deseni kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubu 2018-2019 eğitim-öğretim yılı güz döneminde Muş Alparslan Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde Görsel Sanatlar Eğitimi dersi alan 4. sınıfta öğrenim gören toplam 55 öğretmen adayından oluşturulmuştur. Veri toplama aracı olarak çiz ve yaz yöntemi kullanılmıştır. Bu doğrultuda öğretmen adaylarına “Görsel Sanatlar Eğitimi dersi almadan önce derse yönelik görüşünüz nasıldı ve aldıktan sonra derse yönelik görüşünüz nasıldı?” sorusu yöneltilmiş ve bu bağlamdaki görüşlerinin özünü yakalayan iki farklı çizim yapmaları istenmiştir. Daha sonra öğretmen adaylarından çizimlerin arkasına resmi kısaca açıklamaları istenmiştir. Bu doğrultuda toplanan veriler içerik analizi ile çözümlenerek tema ve kodlar elde edilmiştir. Elde edilen bulgular doğrultusunda öğretmen adaylarının derse yönelik bir dizi duygular ortaya çıktığı görülmüştür. Bu doğrultuda öğretmen adaylarının dersi almadan önce derse yönelik daha çok negatif tutum sergiledikleri, dersi aldıktan sonra derse yönelik daha çok pozitif tutum sergiledikleri belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Opinions of Class Teachers' Candidates to Visual Arts Training Course
2020
Yazar:  
Özet:

Summary: The main objective of this research is to determine the views of students studying in the classroom teaching field in the Visual Arts course. For this reason, the research model has been used. The research work group 2018-2019 educational year was formed from a total of 55 teachers candidates who studied in the 4th grade in the course of Visual Arts Education under the University of Muş Alparslan and the Faculty of Education of the Van Hundred Years. The data collection method is used as a tool for drawing and summer. In this regard, the teacher's candidates "How did you think of the lesson before taking the Visual Arts Education lesson and how did you think of the lesson after taking it?" The question was addressed and asked to make two different drawings that capture the essence of their views in this context. The teachers were then asked for a brief explanation behind the drawings. The data collected in this direction was obtained by the analysis of content and the themes and codes. According to the findings obtained, the teachers candidates showed a number of feelings towards the lesson. In this direction, the teacher candidates have shown more negative attitude towards the lesson before taking the lesson, and more positive attitude towards the lesson after taking the lesson.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 679
Atıf : 4.711
2023 Impact/Etki : 0.517
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi