Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 3
 İndirme 1
2B Alanlarının Satışının Türkiye Ulusal Ormancılık Programı Açısından İrdelenmesi
2013
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye Ulusal Ormancılık Programı 2004 yılında hazırlanarak uygulamaya sokulmuştur. Bu program ülke ormancılığının analizini yaptıktan sonra gelecek 20 yıllık dönem için ilkeler, amaçlar, politikalar ve stratejiler geliştirmiş ve aynı zamanda bir eylem programı içermiştir. Diğer yandan 2012 yılında çıkarılan bir yasa ile 2B olarak adlandırılan ve orman niteliğini yitirdiği için orman sınırları dışarısına çıkarılan alanların orman köylüsü olmayan gerçek ve tüzel kişilere satışı olanaklı hale getirilmiştir. Bu makale 2B alanlarının satışı uygulamasının Türkiye Ulusal Ormancılık Programı ile uyumlu olup olmadığını ortaya koymayı amaçlamıştır. Yapılan incelemeler sonucunda söz konusu uygulamanın Türkiye Ulusal Ormancılık Programının ilke, amaç, politika ve stratejileriyle büyük ölçüde uyumsuz olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Program güncel koşullara uygun olarak ve katılımcı bir yöntemle revize edilmeli ve ilgili kurum ve kuruluşlar için bağlayıcı bir nitelik kazandırılmalıdır. 2B alanlarının satışında satış bedelleri daha yüksek olmalı ve elde edilen gelir öncelikle ormancılık amaçları için kullanılmalıdır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 611
Atıf : 2.473
2023 Impact/Etki : 0.091
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi