Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 2
Toprak Kökenli Bazı Trichoderma Türlerinin Moleküler Karakterizasyonu
2017
Dergi:  
Hacettepe Journal of Biology and Chemistry
Yazar:  
Özet:

B u çalışmada zirai topraklardan kültürel örnekleme yöntemleri ile izole edilmiş bazı Trichoderma türlerinin moleküler karakterizasyonu amaçlanmıştır. Morfolojik olarak tanımlanmış 39 Trichoderma strainin 20 si moleküler olarak karakterize edilmiştir. Karakterizasyon çalışmaları ribozomal RNA rRNA ’nın internal transkript edilen bölgeleri 1 ve 2 ITS 1 ve 2 ve translasyon elongasyon faktör 1-alfa tef 1 geni dizilimlerine göre yapılmıştır. Dizilim verisi ve kültürel değerlendirmelere göre strainler dört grup olarak değerlendirilmiştir: afroharzianum, atroviride, gamsii ve harzianum. Bunlar arasında T. gamsiiçok karşılaşılan türdür. T. afroharzianum türü Türkiye için ilk kez bildirilmektedir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Hacettepe Journal of Biology and Chemistry

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 779
Atıf : 657
2023 Impact/Etki : 0.025
Hacettepe Journal of Biology and Chemistry