Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 10
Üreme Çağındaki Kadınlarda Obezite ve Ebelik Bakımı
2021
Dergi:  
Aydın Sağlık Dergisi
Yazar:  
Özet:

Obezite, vücutta anormal derecede yağ birikimi sonucu oluşan patolojik bir rahatsızlıktır. Dünya çapında yaygınlığı salgın boyutlarına ulaşan obezite, 21. yüzyılda ciddi bir halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Obezite, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de yeme alışkanlıkları ve sosyoekonomik durumun değişimi ile birlikte yükselişe geçmiştir. Özellikle üreme çağındaki kadınlarda fazla kiloluluk ve obezitenin görülme sıklığı giderek artmaktadır. Maternal obezite; prekonsepsiyonel, gebelik, intrapartum ve postpartum dönemde anne sağlığını olumsuz etkilemektedir. Gebelik döneminde tromboemboli, gestasyonel hipertansiyon, gestasyonel diyabet, preeklampsiye; doğum anında eylemin uzaması ve sezaryen doğuma; postpartum dönemde emboli, kanama, yara enfeksiyonları ve etkisiz emzirme güçlüğüne yol açabilmektedir. Profesyonel sağlık bakım uygulayıcısı olan ebeler, obez kadınların prekonsepsiyonel, antenatal ve postpartum dönemde ideal kilo kontrolünü sağlamalı ve maternal risklere ilişkin önlem almalıdırlar. Ebeler öncelikli olarak obez kadına gebelik öncesinde etkin ve kaliteli bir bakım vermelidir. Gebelik, doğum ve doğum sonrası dönemde de bireyselleştirilmiş bir bakım ile obezitenin maternal kompli-kasyonlarını en aza indirmelidirler. Bu derlemede gebelik öncesi, gebelik dönemi, doğum ve doğum sonrası dönemde obezitenin maternal-fetal sağlık üzerine etkilerini, dünyada ve Türkiye’ deki prevalansını, obezitenin obstetride ebelik bakım ve yönetimine ilişkin güncel bilgileri okuyucuya ulaştırmak hedeflenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Pregnancy and obesity in women in reproductive age
2021
Yazar:  
Özet:

Obesity is a pathological disorder that occurs as a result of an abnormal fat accumulation in the body. Obesity, which has reached the prevalence of epidemic levels worldwide, is facing us as a serious public health problem in the 21st century. Obesity has risen as well as in developed countries in Turkey, along with the changes in eating habits and socio-economic situation. Especially in women of reproductive age, the frequency of overweight and obesity is increasing. Maternal obesity affects the health of the mother in the preconceptional, pregnancy, intrapartum and postpartum period. Thromboembolism during pregnancy, gestational hypertension, gestational diabetes, preeclampsia, extension of action at the moment of childbirth, and caesarine birth in postpartum period can lead to embolism, bleeding, wound infections and difficulty in ineffective breastfeeding. Pregnants, who are a professional health care practitioner, should ensure ideal weight control for pregnant women in the preconceptional, antenatal and postpartum period and take measures regarding maternal risks. Pregnancy should primarily provide obese woman with effective and quality care before pregnancy. In the period of pregnancy, birth and postpartum, they should minimize the maternal complications of obesity with individualized care. This collection aims to provide the reader with the current information on the effects of pregnancy, pregnancy, pregnancy and postpartum pregnancy on maternal-fetal health, prevalence in the world and in Turkey, pregnancy in the obstetric pregnancy care and management.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Aydın Sağlık Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 88
Atıf : 164
2023 Impact/Etki : 0.103
Aydın Sağlık Dergisi