Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 20
 İndirme 3
Borsa Birleşmelerinin Endeksler Üzerine Etkisi: Nasdaq Omx Örneği
2020
Dergi:  
İşletme Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç – Bu çalışmanın amacı, Nasdaq OMX bünyesinde yer alan Kuzey Avrupa borsalarının ana endeksleri arasındaki ilişkiyi keşfetmektir. Aynı çatı altında faaliyet gösteren farklı ülke borsaları arasındaki ilişki yatırımcılara portföy riskini kontrol edebilme açısından yol gösterecektir. Yöntem – Bu amaçla, çalışmada veri seti olarak 05.11.2013-10.10.2018 tarihleri arasındaki günlük piyasa kapanış verileri kullanılmıştır. Nasdaq grubuna bağlı olarak faaliyet gösteren borsalara ait 8 ayrı ülkenin ana endeksleri, NordicALL40 ve Baltic10 grup endeksleri analizde yer alan endekslerdir. Çalışmada öncelikle serilerin yapısal kırılmalarını dikkate alan Lee Strazicich birim kök testi uygulanmıştır. Ardından optimal gecikme uzunluğu belirlenmiştir ve daha sonra değişkenler arasında herhangi bir nedensellik olup olmadığını ve ilişkinin yönünü belirlemek için Toda-Yamamoto Modeli uygulanmıştır. Bulgular – Sonuçta, Baltic10 endeksinden NordicALL40 endeksine doğru bir nedensellik ilişkisi söz konusudur. Ayrıca Oslo20 endeksi hem NordicALL40 hem de Baltic10 endekslerinden etkilenmektedir. Tartışma – Aynı coğrafyada yer alan borsaların birbirleriyle etkileşim içinde olması bu çalışmanın bulgularından biridir. Benzer durumdaki diğer borsalar açısından da bu durumun mevcut olup olmadığı yapılacak yeni araştırmalarla ortaya konabilir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact of Stock Unions on Indices: Nasdaq Omx Example
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to explore the relationship between the main indicators of the Northern European exchanges within the Nasdaq OMX. Relationships between different country exchanges operating under the same roof will lead investors to control the portfolio risk. Method - For this purpose, the study used daily market closing data between 05.11.2013-10.10.2018 as a data set. The main indicators of 8 different countries of the NASDAQ group-based stock exchanges, NordicALL40 and Baltic10 group indicators are the indicators included in the analysis. In the study, the Lee Strazicich unit root test was first applied, taking into account the structural breakdowns of the series. Then the optimal delay length was determined and then the Toda-Yamamoto model was applied to determine whether there is any cause between the variables and the direction of the relationship. Results - Finally, it is a causal relationship from the Baltic10 index to the NordicALL40 index. The Oslo20 index is also influenced by both NordicALL40 and Baltic10. Discussions - The fact that the exchanges in the same geography interact with each other is one of the findings of this study. In other forms, it is possible to find out if this situation exists or not.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








İşletme Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.210
Atıf : 9.863
2023 Impact/Etki : 0.424
İşletme Araştırmaları Dergisi