Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
İlköğretimde Çalışan Yardımcı Hizmetler Sınıfının Okul Ortamında Yaşadıkları Sorunlar
2023
Dergi:  
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma ilköğretimde çalışan yardımcı hizmetler sınıfının okul ortamında yaşadıkları sorunları tespit etmeyi amaçlamaktadır. Araştırma, nitel araştırma yöntemlerinden olgu bilim yöntemi ile hazırlanmıştır. Araştırmanın çalışma grubu, Diyarbakır ili Bağlar ilçesinde farklı kademelerde görev yapan 10 hizmetliden oluşmaktadır. Örneklem seçimi için en uygun olarak maksimum çeşitlilik örneklem tekniği tercih edilmiştir. Veriler görüşme yöntemi ile elde edilmiş ve katılımcılara yönelik görüş almak amacıyla yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Araştırma 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının bahar döneminde yapılmıştır. Görüşler hizmetlilerden yaşadıkları sorunlar ile ilgili beş alt problem çerçevesinde oluşturulmuştur. Yapılan araştırma sonucu, hizmetlilerin görevleri olmayan işlerde çalıştırılmaları, okul yöneticilerinin görev dağılımını yaparken adil davranmadıkları, hizmetlilerin okula geliş-gidiş saatlerini net bir şekilde belirtilmediği, öğretmenlerin hizmetlileri okul idaresine şikâyet ettikleri ve özel işlerinde kullandıkları ve son olarak okullarda hizmetlilerin dinlenme ve malzeme odalarının yetersizliği gibi birçok sorunları ifade etmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Problems Experienced By Primary School Servants In The School Environment
2023
Yazar:  
Özet:

This research aims to identify the problems experienced by the servant class working in primary education in the school environment. The research was written using the phenomenology method, one of the qualitative research methods. The study group of the research consists of 10 servants working at different levels in Bağlar district of Diyarbakır province. Maximum variation sampling technique was preferred as the most appropriate for sample selection. The data were obtained by interview method and a semi-structured interview form was used to obtain the opinions of the participants. The research was conducted in the spring semester of the 2022-2023 academic year. The opinions were formed within the framework of five sub-problems related to the problems experienced by the servants. As a result of the research, they expressed many problems such as the employment of the servants in jobs that are not their duties, the school administrators do not act fairly while distributing the duties, the arrival and departure times of the servants to the school are not clearly stated, the teachers complain to the school administration and use the servants in their private affairs, and finally, the insufficiency of the rest and material rooms of the servants in the schools.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 908
Atıf : 1.153
2023 Impact/Etki : 0.083
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi