Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 4
Karpal tünel sendromu tedavisinde steroid enjeksiyonun uyku hijyeni üzerindeki etkisi
2021
Dergi:  
AĞRI
Yazar:  
Özet:

Amaç: Karpal tünel sendromu (KTS) en sık karşılaşılan tuzak nöropatisidir. Bilek bölgesinde median sinirin sıkışması ile oluşan kompleks bir sendromdur. Tuzak nöropati derecesine göre geceleri artan ağrı, parestezi, hipoestezi, parezi ve kas atrofisi gibi semptomlar gözlenebilir. Ayrıca klinik pratiğimizde bu sendromun uyku üzerinde de olumsuz etkilerini görmekteyiz. Genel olarak uygulanan noninvaziv ya da invaziv tedavilerin uyku üzerindeki etkileri bilinmektedir. Bu çalışmada KTS tedavisinin uyku üzerindeki etkisini araştırmak hedeflendi. Gereç ve Yöntem: Çalışmamızda nöroloji polikliniğinde klinik ve elektrofizyolojik olarak KTS tanısı alan hastaların bilek kanalı enjeksiyon tedavisi ile uyku üzerindeki olası etkileri değerlendirildi. KTS tanısı alıp olası sekonder nedenler dışlandıktan sonra bilek kanalı enjeksiyon tedavisini kabul eden tüm bireylere tedavi öncesi ve sonrasında Görsel Analog Skala (VAS), Boston Karpal Tünel Sendromu Anketi, LANNS ağrı skalası (Leeds Asseessment of Neuropathic Symptoms and Signs), Pittsburg Uyku Kalite İndeksi (PUKİ), Uykusuzluk Şiddet İndeksi (IŞİ), Uyku Hijyeni İndeksi (UHİ), Epworth Uykululuk Skalası, Beck Depresyon Skalası, Beck Anksiyete Skalası uygulandı. Bulgular: Çalışmaya 29 hasta (2 erkek 27 kadın) alındı. Tedavi sonrasında bireylerde VAS, FDS, Boston, LANNS değerleri ile birlikte PUKİ, ISI, UHİ de istatistiksel olarak anlamlı derecede düşme gözlendi. Sonuç: KTS hastalarında uyku hijyeni olumsuz yönde etkilenmekte ve bilek kanalı enjeksiyon tedavisi ile bozulan uyku kalitesi üzerinde iyileştirici etki gözlenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The effect of steroid injection on sleep hygiene in the treatment of Carpal Tunnel Syndrome
2021
Dergi:  
AĞRI
Yazar:  
Özet:

Target: Carpal Tunnel Syndrome (KTS) is the most common trap neuropathy. It is a complex syndrome formed by the compression of the median nerve in the wrist area. Depending on the hole neuropathy degree, symptoms such as increasing pain, paresthesia, hypoesthesia, paresis and muscle atrophy can be observed at night. In our clinical practice, we also see the negative effects of this syndrome on sleep. The effects of non-invasive or invasive treatments on sleep are generally known. This study was aimed at exploring the effect of KTS therapy on sleep. Instrument and Method: Our study assessed the potential effects on sleep by injection therapy by arms channel of patients diagnosed with CTS clinically and electrophysiologically in the neurology clinic. All individuals who received the KTS diagnosis and the possible secondary causes were excluded and accepted the injection treatment by the arm channel were applied before and after treatment Visual Analog Scale (VAS), Boston Carpal Tunnel Syndrome Survey, Leeds Asseessment of Neuropathic Symptoms and Signs (LANNS), Pittsburgh Sleep Quality Index (PUKI), Sleep Intensity Index (ICI), Sleep Hygiene Index (ICI), Epworth Sleep Scale, Beck Depression Scale, Beck Anxiety Scale. 29 patients (2 men and 27 women) were taken to the study. After the treatment in individuals with the VAS, FDS, Boston, LANNS values, PUKI, ISI, UHI were also statistically significantly decreased. The result: Sleep hygiene in KTS patients is negatively affected and the healing effect on the quality of sleep that is deteriorated by the injection treatment of the wrist canal is observed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












AĞRI

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 119
Atıf : 5
AĞRI