Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 3
Çevrimiçi Uygulamalı Sanat Derslerinin Avantaj Ve Dezavantajlarına İlişkin Öğrenci Görüşleri
2022
Dergi:  
Uluslararası Güncel Eğitim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

COVID-19 Pandemi sürecinde uygulamalı sanat eğitimi yaratıcılık temelli davranış oluşturma yönünde devamlılık sağlamak durumundadır. Bu durum ise uygulamalı sanat derslerinin çevrimiçi yürütülmesinde çeşitli avantajlar ve dezavantajların görülmesine sebep olmuştur. Uygulamalı derslerin eğitim süreçlerinde kullanılan birçok teknik ve yöntemler, uzaktan eğitim sürecinde kazanımların elde edilmesine yönelik mutasyona uğramıştır denilebilir. Çeşitli açılardan incelenmesi gereken bu değişim sürecinde öğrenci görüşlerinin değerlendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur. Konu bu çerçevede değerlendirilerek, farklı yönleri ile incelenmiştir. Araştırmada veriler öğrencilere uygulanan çevrimiçi anket aracılığı ile elde edilmiştir. Araştırmada gönüllü katılım esastır. Toplam katılımcı öğrenci sayısı 127’dir. Öğrenci görüşlerinde çevrimiçi uygulamalı dersler konusunda geçmişe yönelik ifadelerin genellikle olumlu kullanılmasına karşın geleceğe dönük ifadelerin olumsuz devam etmesi pandemi sürecinin öğrenciler açısından zorlu geçtiğinin göstergesidir. Durum genel olarak değerlendirildiğinde sanat içerikli uygulamalı derslerin şartlar dahilinde avantajları olsa da pandemi süreci haricinde çevrimiçi uygulanmasının avantajları bulunmadığı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Uluslararası Güncel Eğitim Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 256
Atıf : 1.194
2023 Impact/Etki : 0.367
Uluslararası Güncel Eğitim Araştırmaları Dergisi