Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 1
Patates, Buğday ve Mısır Nişastasından Laboratuvar Ölçekli Glikoz Şrubu Üretimi İçin Optimizasyon Çalışması
2021
Dergi:  
Akademik Gıda
Yazar:  
Özet:

Glikoz Şurubu tercihen mısır nişastasının hidrolizi ile üretilen değerli bir gıda bileşenidir. Bu çalışmada buğday, mısır ve patates nişastalarından küçük ölçekli glikoz şurubu üretim süreci incelenmiştir. Sırasıyla sıvılaştırma ve şekerleştirme için α–amilaz ve amiloglukosidaz kullanılarak iki aşamalı ezimatik hidroliz, nihai ürünün glikoz içeriğine bağlı olarak analiz edildi. Koşulların optimizasyonu, nişasta için farklı başlangıç miktarları, farklı enzim miktarları ve reaksiyon süreleri ile gerçekleştirildi. Başlangıç miktarı %30 olan nişasta bulamaçları, 2 saat boyunca %0.0002 (mL/g, h enzim/a nişasta) α–amilaz ile küçük dekstrinlere hidrolize edildi ve daha sonra 48 saat boyunca %0.0002 (mL/g, h enzim/a nişasta) amiloglukozidaz ile glikoza hidrolize edildi. Bu işlem koşulları ile buğday, mısır ve patates nişastalarından sırasıyla %97.04, 97.27 ve 95.34 dekstroz eşdeğerlerine (DE) ve %84.30, 78.30 ve 82.37 kuru madde değerlerine sahip glikoz şurupları elde edildi. Farklı biyolojik menşeli nişastaların, optimum koşullarda yüksek DE değerine sahip glikoz şurubunun enzimatik üretimi için umut verici hammaddeler olduğu sonucuna varıldı.

Anahtar Kelimeler:

An Optimization Study For Laboratory Scale Production Of Glucose Syrup From Potato, Wheat and Maize Starch
2021
Dergi:  
Akademik Gıda
Yazar:  
Özet:

Glucose syrup is a valuable food ingredient produced by the hydrolysis of starch preferrably from maize. In this study, small-scale production process of glucose syrup from wheat, maize and potato starches was investigated. Two-step ezymatic hydrolysis using α–amylase and amyloglucosidase for liquefaction and saccharification, respectively, was analyzed based on the glucose content of a final product. The optimization of conditions was conducted with different initial amount of starch, different amount of enzymes and reaction time. Starch slurries at 30% were hydrolzed into smaller dextrins by 0.0002% (mL/g, venzyme /wstarch) α–amylase for 2 hours and further hydrolyzed into glucose by 0.0002% (mL/g, venzyme /wstarch) amyloglucosidase for 48 hours optimally. These process conditions yielded glucose syrups with dextrose equivalent (DE) values of 97.04, 97.27 and 95.34% and dry matter content of 84.30, 78.30 and 82.37% from wheat, maize and potato starches, respectively. It was concluded that starch from different biological origins offered promising raw materials for the enzymatic production of glucose syrup wih high DE value at optimum conditions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Akademik Gıda

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 249
Atıf : 678
Akademik Gıda