Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 18
 İndirme 3
Ultra yüksek performanslı betonda çimento yerine cam tozu ve/veya yüksek fırın cürufunun kullanılabilirliği
2022
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Ultra Yüksek Performanslı Beton (UYPB) karışımında çimento yerine farklı oranlarda Cam Tozu (CT) ve Yüksek Fırın Cürufunun (YFC) kullanılabilirliği beton basınç dayanımı bakımından incelenmiştir. Bu çerçevede, beton karışımında CT ve YFC’nun kullanılmadığı kontrol karışımı ile birlikte %4 ve %8 oranlarında çimento yerine CT ve YFC’nun ayrı ayrı ve beraber kullanımı ile tekli, ikili ve üçlü bağlayıcı sistemine sahip toplam 16 adet UYPB karışımı üretilmiştir. Üretilen beton karışımlarına ait küp numunelerinin lifli / lifsiz ve buhar kürlü / kürsüz koşullarda 7, 14, 28, 56 ve 90 günlük basınç dayanımları elde edilmiştir. Çalışmada, gözönüne alınan beton yaşları için test numunelerinin basınç dayanımlarına ait ortalama değerler esas alınarak, ilgili katkı maddeleri ile çelik lif ve buhar kürü uygulamasına ait sonuçlar katkısız kontrol numuneleri referans alınarak değerlendirilmiştir. Elde edilen sonuçlar, UYPB karışımında CT miktarı arttıkça tüm beton yaşları için basınç dayanımları azalım eğiliminde olmasına karşın, 28 gün ve sonrasında bu değişimlerin oldukça küçük olduğunu göstermiştir. Bununla birlikte, karışımdaki YFC miktarından bağımsız olarak, 90 günlük basınç dayanımlarının katkısız kontrol numunesine oldukça yakın olduğu belirlenmiştir. Daha çevre dostu ve ekonomik UYPB elde etmek amacıyla karışımdaki çimento miktarı azaltılarak yerine CT veya YFC’nun kullanılması ile hedef beton basınç dayanımlarının elde edilebileceği görülmüştür. UYPB karışımına çelik lif eklenmesi ve buhar kürü uygulamasıyla bu katkı malzemelerinin basınç dayanımı üzerindeki etkileri daha belirgin hale gelmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Feasibility Of Use Of Glass Powder And/or Ground Granulated Blast Furnace Slag In Place Of Cement In Ultra High Performance Concrete
2022
Yazar:  
Özet:

In the presented study, the partial use of Glass Powder (GP) and Ground Granulated Blast Furnace Slag (GGBFS) in place of cement on Ultra High Performance Concrete (UHPC) was investigated in terms of concrete compressive strength. In this context, the total of 16 UHPC mixtures with single, double and triple binder systems were produced by the independence and dual-uses of GP and GGBFS of 4% and 8% by volume as well as additive-free control mixture. The compressive strengths of cube specimens for each mixture were determined for 7, 14, 28, 56 and 90 days by considering with and without steel fiber and steam curing. Based on the average compressive strengths related to the test specimens for each concrete age, the impacts of studied additive materials as well as contribution of the steel fiber and steam curing on the compressive strength of UHPC were discussed by referencing the results of control specimens. The test results showed that while the compressive strengths were decreasing trend as the GP amount increases at all concrete ages, relative differences were very small at 28 day and beyond. However, regardless of the GGBFS amount in the mixture, the compressive strengths of 90 day were very close the control specimens. It can be deduced that the target compressive strengths of UHPC can be obtained with the partial uses of GP and/or GGBFS by reducing the amount of cement in the mixture in order to obtain eco-friendlier and more economical concrete. It should be noted that the effects of these additive materials on the compressive strength become more apparent with the inclusion of steel fiber to the UHPC mixture and the application of steam curing.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 6.263
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi